
פילה אמנון בתנור עם פלפלים אדומים, לימון כבוש ועגבניות (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
3 מנות
- 6 נתחי פילה אמנון
- 3 כפות מחית לימון כבוש או לימון כבוש טחון
- 3 שיני שום, כתושות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
- שמן זית לתיבול
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות
- 2 עגבניות בשלות, פרוסות
- 1 בצל קטן, פרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
- שמים בתבנית את הלימון הכבוש, השום, התבלינים ו-4 כפות שמן זית. מערבבים לתערובת אחידה.
- מורחים את נתחי פילה האמנון בתערובת (שומרים מעט ממנה) ומניחים אותם בסמוך לאחת מדפנות התבנית.
- מוסיפים את הירקות לתבנית ומערבבים אותם עם יתרת תערובת התיבול. מפזרים אותם בשכבה אחידה בתבנית ומניחים מעל את נתחי פילה האמנון, כשהעור פונה כלפי מעלה. דוחפים אותם לתוך הירקות ומזלפים מעט שמן זית.
- אופים כ-15 דקות, עד שבשרם של נתחי הפילה מלבין. ב-5 הדקות האחרונות כדאי להעביר את התנור למצב גריל, כדי לחרוך מעט את הדגים.
- עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"