התחלה בריאה לשבוע: אורז
מלא עם עדשים וירקות צבעוניים

מנה צבעונית ומזינה עם עדשים שחורות, גזר כתום, פלפל אדום וכורכום צהוב. אם עד היום נתקלתם רק באורז מלא תפל – המתכון הזה ישנה את דעתכם

אפרת סיאצ'יפורסם: 21.01.18 09:42
אורז מלא עם עדשים וירקות צבעוניים (צילום: אפרת סיאצ'י)
אורז מלא עם עדשים וירקות צבעוניים (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 כוס (200 גרם) אורז מלא
  • 1/3 כוס (70 גרם) עדשים שחורות
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/3 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית גדושה מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. משרים את האורז והעדשים במים במשך חצי שעה. מסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להפוך לשקוף. מוסיפים את השום, הגזר והפלפל ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את האורז, העדשים והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
  4. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

 

_________________________________________________________________________

 

עוד משהו בריא וטעים: 3 קציצות קינואה אפויות - עם כרובית, סלק או קישואים. לחצו על התמונה

 

  (צילום: מירי צדוק)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...