כיף לאכול ישר מהתבנית:
קראמבל תפוחים ופירות יער

מאפה נהדר למזג אוויר קר, עם שכבת פירות מתוקה-חמוצה בתחתית, שמעליה פירורים פריכים של בצק חמאתי ומתחתיה רוטב בצבע מהפנט

אפרת מוסקוביץ

|

18.01.18 | 21:41

קראמבל תפוחים ופירות יער (צילום: אפרת מוסקוביץ)
קראמבל תפוחים ופירות יער (צילום: אפרת מוסקוביץ)
 

מרכיבים

תבנית נמוכה בקוטר 24 ס"מ

 

למלית
  • 25 גרם חמאה
  • 3 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 250 גרם פטל, תות עץ או אוכמניות –קפואים שהופשרו או טריים בעונה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום, בהיר או כהה

 

לפירורי הבצק
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום, בהיר או כהה
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם (כ-2/3 כוס) שקדים טחונים
  • 50 גרם (1/2 כוס) שיבולת שועל אינסטנט
  • 1/2 כפית קינמון

 

אופן ההכנה

  1. המלית: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את התפוחים במשך 5 דקות. מוסיפים את פירות היער, הווניל והסוכר, ומבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב. מסננים מנוזלים.
  2. מחמים את התנור ל-180 מעלות.
  3. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערה בינונית. ממוללים ומשפשפים בין כפות הידיים, עד שמקבלים בצק חולי וגרגירי.
  4. מניחים את תערובת הפירות בתבנית ומפזרים מעל את פירורי הבצק. מערבבים מעט בעזרת מזלג, כדי שהפירות יציצו מבין הפירורים.
  5. אופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים חם, רצוי עם שמנת חמוצה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד