קראמבל תפוחים ופירות יער (צילום: אפרת מוסקוביץ)
מרכיבים
תבנית נמוכה בקוטר 24 ס"מ
למלית
- 25 גרם חמאה
- 3 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 250 גרם פטל, תות עץ או אוכמניות –קפואים שהופשרו או טריים בעונה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום, בהיר או כהה
לפירורי הבצק
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום, בהיר או כהה
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 50 גרם (כ-2/3 כוס) שקדים טחונים
- 50 גרם (1/2 כוס) שיבולת שועל אינסטנט
- 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה
- המלית: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את התפוחים במשך 5 דקות. מוסיפים את פירות היער, הווניל והסוכר, ומבשלים עוד 5 דקות תוך ערבוב. מסננים מנוזלים.
- מחמים את התנור ל-180 מעלות.
- הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערה בינונית. ממוללים ומשפשפים בין כפות הידיים, עד שמקבלים בצק חולי וגרגירי.
- מניחים את תערובת הפירות בתבנית ומפזרים מעל את פירורי הבצק. מערבבים מעט בעזרת מזלג, כדי שהפירות יציצו מבין הפירורים.
- אופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מגישים חם, רצוי עם שמנת חמוצה.
- עוד מתכונים מעולים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"