שלם ומושלם: שני מתכונים מעולים לעוף שלם בתנור
עם מילוי של פירורי לחם ושזיפים מיובשים או ברוטב חמוץ מתוק: גרסאות קלות לאחת המנות הכי משפחתיות שיש, שכיף להגיש בתבנית למרכז השולחן

עוף שלם ממולא מאוקראינה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוף שלם ממולא מאוקראינה
מתכון של ניצה.
בארץ שיכללה המשפחה את המתכון בשתי דרכים: העופות נאפים על מצע של תפוחי אדמה, ונמרחים ברוטב ברביקיו מעושן.
מרכיבים
- 10 תפוחי אדמה, לא קלופים
- 2 עופות שלמים
למילוי
- 2 בצלים, קצוצים
- 1 גבעול סלרי, קצוץ
- 1/2 כוס שמן
- 1 תפוח עץ גדול, קלוף ומגורר
- 1 קישוא, קלוף ומגורר
- 4 ביצים
- 1 עד 1/2 1 כוסות פירורי לחם
- 5 שזיפים מיובשים שלמים, מגולענים
- 2 כפיות מחוקות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 3 כפות פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
- שמים את תפוחי האדמה בקערה ומחוררים אותם בעזרת מזלג. מחממים כ-10 דקות במיקרוגל.
- המילוי: מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתרככים מעט. מסירים את המחבת מהכיריים, מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים. למילוי אמור להיות מרקם של בצק – אם הוא רך מדי מוסיפים מעט פירורי לחם; ואם הוא קשה מוסיפים מים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- ממלאים את שני העופות במילוי (אם יש מספיק מילוי, אפשר למלא גם מתחת לעור באזור השוקיים).
- חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית, כשהחלק החתוך פונה כלפי מטה. מניחים מעל את העופות, כשהחזה פונה כלפי מעלה. צולים כשעה ורבע.
- אם רוצים, אפשר להוציא את המילוי מהעוף ולהגיש אותו בצד.
עוף שלם ברוטב חמוץ מתוק
מתכון של טל רפאל מכרמיאל.

עוף שלם ברוטב חמוץ מתוק(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
- 2 עופות שלמים
לרוטב
- 2 כפות ריבת משמשים
- 2 כפות קטשופ
- 1 כף חרדל
- 2 כפות דבש
- 2 כפות אבקת מרק בצל
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומורחים בו את העוף מבחוץ ומבפנים.
- מניחים את העוף בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחזה פונה כלפי מעלה, ומניחים במקרר לשעה.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- אם רוצים, מניחים מסביב לעוף ירקות כמו בצל, פטריות או גזר.
- מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. צולים כשעה וחצי.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע