שלם ומושלם: שני מתכונים
מעולים לעוף שלם בתנור

עם מילוי של פירורי לחם ושזיפים מיובשים או ברוטב חמוץ מתוק: גרסאות קלות לאחת המנות הכי משפחתיות שיש, שכיף להגיש בתבנית למרכז השולחן

אסנת לסטרפורסם: 17.01.18 21:17
עוף שלם ממולא מאוקראינה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוף שלם ממולא מאוקראינה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
 

עוף שלם ממולא מאוקראינה

מתכון של ניצה.

בארץ שיכללה המשפחה את המתכון בשתי דרכים: העופות נאפים על מצע של תפוחי אדמה, ונמרחים ברוטב ברביקיו מעושן.

 

מרכיבים
  • 10 תפוחי אדמה, לא קלופים
  • 2 עופות שלמים

 

למילוי
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 תפוח עץ גדול, קלוף ומגורר
  • 1 קישוא, קלוף ומגורר
  • 4 ביצים
  • 1 עד 1/2 1 כוסות פירורי לחם
  • 5 שזיפים מיובשים שלמים, מגולענים
  • 2 כפיות מחוקות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 3 כפות פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה
  1. שמים את תפוחי האדמה בקערה ומחוררים אותם בעזרת מזלג. מחממים כ-10 דקות במיקרוגל.
  2. המילוי: מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתרככים מעט. מסירים את המחבת מהכיריים, מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים. למילוי אמור להיות מרקם של בצק – אם הוא רך מדי מוסיפים מעט פירורי לחם; ואם הוא קשה מוסיפים מים.
  3. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  4. ממלאים את שני העופות במילוי (אם יש מספיק מילוי, אפשר למלא גם מתחת לעור באזור השוקיים).
  5. חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית, כשהחלק החתוך פונה כלפי מטה. מניחים מעל את העופות, כשהחזה פונה כלפי מעלה. צולים כשעה ורבע.
  6. אם רוצים, אפשר להוציא את המילוי מהעוף ולהגיש אותו בצד.

 

 

עוף שלם ברוטב חמוץ מתוק

מתכון של טל רפאל מכרמיאל.

 

עוף שלם ברוטב חמוץ מתוק (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוף שלם ברוטב חמוץ מתוק(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    מרכיבים
    • 2 עופות שלמים

     

    לרוטב
    • 2 כפות ריבת משמשים
    • 2 כפות קטשופ
    • 1 כף חרדל
    • 2 כפות דבש
    • 2 כפות אבקת מרק בצל

     

    אופן ההכנה
    1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומורחים בו את העוף מבחוץ ומבפנים.
    2. מניחים את העוף בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחזה פונה כלפי מעלה, ומניחים במקרר לשעה.
    3. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
    4. אם רוצים, מניחים מסביב לעוף ירקות כמו בצל, פטריות או גזר.
    5. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום. צולים כשעה וחצי.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד