תבשיל כתום ליום קריר (צילום: עודד חוברה)
מרכיבים
8 מנות / 88 קלוריות למנה
- 1 כוס עדשים כתומות או אחרות שאוהבים, ברורות ושטופות היטב
- 400 גרם (1 שקית) תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות
- תרסיס שמן (לשימון הסיר)
- 2 בצלים, פרוסים
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 סלסלת עגבניות שרי, שטופות ופרוסות לרבעים
- תערובת עשבי תיבול לפי הטעם (פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וכו')
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים במים, עד לריכוך.
- חולטים את תחתיות הארטישוק במים רותחים למשל 10 דקות. מסננים ופורסים.
- מרססים סיר רחב בספריי שמן. מחממים אותו ומזהיבים בו את הבצל 4-3 דקות.
- מוסיפים את השום ומאדים שתי דקות נוספות.
- מוסיפים את עגבניות השרי, פרוסות הארטישוק, עשבי התיבול, המלח והפלפל לסיר ומערבבים. מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד לריכוך הירקות. מערבבים מדי פעם.
- מסננים את העדשים ומוסיפים אותן לסיר, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות. מגישים חם. שומרים במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
-------------------------------------------------------------------------------------
רוצים עוד קטניות בתפריט שלכם? כך תעשו זאת נכון: