תבשיל עדשים כתומות עם עגבניות שרי ותחתיות ארטישוק

אפור וקר בחוץ - כתום ובריא בפנים: תוספת או מנה עיקרית לצמחונים שתשביע אתכם, תתרום להורדת רמות הסוכר והכולסטרול בדם וגם תפעיל את מערכת העיכול שלכם

ליאורה חוברה

|

18.01.18 08:30

דיאטה תבשיל עדשים ליאורה חוברה
דיאטה תבשיל עדשים ליאורה חוברה (תבשיל כתום ליום קריר)

מרכיבים

8 מנות / 88 קלוריות למנה

 

  • 1 כוס עדשים כתומות או אחרות שאוהבים, ברורות ושטופות היטב
  • 400 גרם (1 שקית) תחתיות ארטישוק קפואות, מופשרות
  • תרסיס שמן (לשימון הסיר)
  • 2 בצלים, פרוסים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 סלסלת עגבניות שרי, שטופות ופרוסות לרבעים
  • תערובת עשבי תיבול לפי הטעם (פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום וכו')
  • מלח ופלפל שחור

 

אופן הכנה

  1. מבשלים את העדשים במים, עד לריכוך.
  2. חולטים את תחתיות הארטישוק במים רותחים למשל 10 דקות. מסננים ופורסים.
  3. מרססים סיר רחב בספריי שמן. מחממים אותו ומזהיבים בו את הבצל 4-3 דקות.
  4. מוסיפים את השום ומאדים שתי דקות נוספות.
  5. מוסיפים את עגבניות השרי, פרוסות הארטישוק, עשבי התיבול, המלח והפלפל לסיר ומערבבים. מכסים ומבשלים כ-10 דקות, עד לריכוך הירקות. מערבבים מדי פעם.
  6. מסננים את העדשים ומוסיפים אותן לסיר, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות. מגישים חם. שומרים במקרר בכלי אטום עד 3 ימים.

 

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

רוצים עוד קטניות בתפריט שלכם? כך תעשו זאת נכון:  

 

צילום: Shutterstock
דיאטה קטניות (צילום: Shutterstock)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד