חמים וטעים: קובלר תפוחים במינימום מאמץ

הגרסה האמריקאית לקראמבל הבריטי - מאפה ריחני, רך וחם העשוי שכבת תפוחים ומעליה פירורי בצק. כמה פשוט, ככה טעים

קובלר תפוחים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
קובלר תפוחים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

קובלר הוא הגרסה האמריקאית לקראמבל הבריטי ושניהם מתארים פירורי בצק המכסים פירות (מעין פאי, ללא שכבת הבצק התחתונה) ונאפים יחד איתם. בדרך כלל, בצק הקובלר מכיל יותר נוזלים ולכן אינו הופך פריך באפייה. להפך, הוא סופח חלק מהנוזלים שהפירות מפרישים ונוצר מאפה רך ונעים.

 

 

המרכיבים

(תבנית עגולה בקוטר 30-26 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל 20x30 ס"מ)

 

לתפוחים
  • 12-10 תפוחים, מומלץ מזן פינק ליידי או גרנד אלכסנדר, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 1 כפית תמצית או מחית וניל
  • 1 כפית גדושה קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 2 כפות דבש

 

לבצק

  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון

 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

2. התפוחים: שמים את קוביות התפוחים בתבנית. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב. משטחים לשכבה אחידה וישרה.

3. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה או במעבד המזון את הקמח, המלח, הסוכר וקוביות החמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד.

4. בעזרת כף מניחים תלוליות מהבצק, במרווחים של 3-2 ס"מ זה מזה, על שכבת התפוחים.

5. אופים 50-40 דקות, עד שהבצק משחים ונוזלי הפירות מבצבצים מתוכו.

5. מגישים חמים, מומלץ לצד גלידת וניל או קצפת.

 

  • זמן הכנה: כשעה (כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 6 ימים, מכוסה היטב במקרר. מחממים מעט לפני ההגשה.

 

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד