בלי שום תחושת החמצה: איך מחמיצים בהצלחה מלפפונים בבית?

איך בוחרים את המלפפונים המתאימים, מה עוד מוסיפים לצנצנת ומתי אפשר לאכול? המתכונאי עז תלם עם כל הסודות לחמוצים קלים להכנה, פריכים וטעימים

מוגש מטעם אפיק 41 - ערוץ DIY (תוכן פרסומי)

|

16.01.18 | 08:53

פשוט וקל להכנה
באדיבות ערוץ diy ישראל – עשו זאת בעצמכם, אפיק 41 ב-HOT

אחד המאכלים האהובים ביותר שיש הוא חמוצים: כרוב, כרובית, לפת, סלק, גזר, קולרבי, כולם יכולים להפוך לחמוצים מיוחדים פריכים וטעימים. היום אנחנו נהנים מהם בעיקר בגלל הטעם, אבל פעם להחמצה היה חלק חשוב בשימור ירקות, ולמתכוני חמוצים רבים ישנה חשיבות היסטורית כבירה.

 

אחד מסוג החמוצים הכי כיפים למאכל הוא המלפפון, וקל הרבה יותר להכין אותו בבית ממה שאתם חושבים.

 

מה צריך?

באופן אופטימלי, חמוצים מכינים ממלפפונים שנקטף באותו יום או יום לפני, אז הטעם והריח של המלפפון הם בשיאם - וזה אתגר אמיתי למצוא

מלפפון סופר טרי. חפשו מלפפונים מוצקים מאוד וללא סימנים לפגמים. למלפפון יש שני קצוות – קצה אחד עם גבעול וקצה שני עם שאריות פרח. אם אתם רואים שאריות פרח בצבע צהוב, זה עדות לטריות. אם הפרח חום, סימן שהמלפפון כבר בילה על המדף כמה ימים.

 

אפשר להכין מלפפונים בכל גודל, כאשר ככל שמלפפון קטן יותר, כך הוא יהיה מוכן מהר יותר והסיכויים שלו לשמור על פריכות בתום תהליך ההתססה גדלים. עדיף לבחור מלפפונים צרים, כאלו שהחלק המרכזי שלהם – זה שמכיל את הזרעים ואת מרבית המים, קטן יחסית. אם יש תקציב, כדאי ללכת על מלפפוני טעם/ בייבי – הקטנים יותר שזמינים עכשיו בכל רשתות השיווק. גם איתם חשוב לוודא שהם טריים, מוצקים ופריכים.

 

אגב, מלפפונים קטנטנים כמו שיש בקופסאות השימורים קשה מאוד להשיג. מפעלי השימורים קונים אותם במסות ישירות מהמגדלים, והם לא מגיעים לשוק

 

מה עושים:

שמים את המלפפונים בכלי מתאים, יוצקים מעל מים מלוחים (חצי-כפית עד כפית לכל כוס מים), מוודאים שהכל מכוסה בנוזלים ושום דבר לא צף, סוגרים היטב וזהו – העבודה שלכם הסתיימה. אחרי שבוע בחוץ המלפפונים מוכנים, ואז מעבירים את הצנצנת למקרר.

 

בתוך הכלי נוצרים חיידקים שנקראים חיידקים לקטיים המתחילים לאכול את החלקים במלפפון שהם אוהבים. כשזה קורה, הם מייצרים חומצה שנקראת חומצה לקטית (אותה חומצה שנמצאת ביוגורט, אבל זה סיפור אחר). מכיוון שחיידקים רבים לא שורדים בתנאים חומציים, תהליך ההתססה עוזר לשמר את המלפפונים לאורך זמן, ואף משדרג משמעותית את הערך התזונתי שלהם.

 

טיפים לחמוצים מוצלחים:

  • לסנן את המים או להשתמש במים מינרליים.
  • להוריד את הקצוות של המלפפון ולהשתמש במלפפונים נקיים מכל פגם.
  • כשממלאים את הצנצנת, אסור שמשהו יבצבץ מעל פני המים.
  • אפשר להוסיף לצנצנת עוד ירקות להתססה.
  • אפשר להוסיף גם טעמים: גבעולי שמיר, שום, פלפלים חריפים, פלפל אנגלי ועלי דפנה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג