
פולנטה עם פטריות ולאבנה (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
6-4 מנות
לפולנטה
- 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) חלב
- 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים
- 2 כוסות פחות 2 כפות (300 גרם) קמח תירס לפולנטה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
להגשה
- 30 גרם חמאה
- 1 כוס פטריות, קצוצות
- 1/2 כפית מלח
- 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
- כ-250 גרם לאבנה
אופן ההכנה
- מביאים לרתיחה בסיר גדול את החלב, השמנת והמים. מוסיפים, תוך בחישה מתמדת במטרפה, את קמח התירס, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט. ממשיכים לבשל, תוך בחישה, עד להסמכה. מוסיפים את גבינת הפרמזן, בוחשים ומכבים את האש.
- ההגשה: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות והמלח ומטגנים עד להשחמת הפטריות.
- מעבירים את הפולנטה החמה לצלחות. מעטרים כל מנה בפטריות, מפזרים פרמזן ומניחים 3-2 כפות לאבנה. אם רוצים, מזלפים שמן זית ומתבלים במעט צ'ילי גרוס.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"