להטוטים עם תותים: כיסוני בצק עלים במילוי ריבה ביתית

מאפים חמימים עם מילוי מתקתק במרקם פודינגי, שכיף לנשנש בימים קרים. והבשורה הטובה - זה בכלום עבודה: את הבצק קונים מוכן, ואת הריבה מכינים בצ'יק צ'אק

צפו: כך מכינים כיסונים מתוקים עם תותים
כיסונים מתוקים עם תותים  (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
כיסונים מתוקים עם תותים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

כן, אפשר להשתמש להכנת הפינוק הזה בריבה קנויה, אך מלית התותים הזריזה הזו מתוקה פחות ופודינגית יותר, והיא טעימה להפליא (ותוכלו להשתמש בה גם למילוי בצק שמרים).

 

 

המרכיבים

(20 יחידות)

 

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר
  • 1 חלמון

 

למלית התותים

  • 350 גרם תותים נקיים, חצויים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 1 כפות (15 גרם) קורנפלור

 

להרכבה:

  • 1/2 כוס שקדים טחונים

 

להגשה

  • אבקת סוכר

 

ההכנה

1. המלית: שמים בסיר את התותים, הסוכר, קליפת התפוז והמלח ומחממים תוך ערבוב מדי פעם על להבה נמוכה, עד שהתותים מגירים נוזלים והסוכר נמס (7-5 דקות). מוציאים 1/3 כוס מהנוזלים ומניחים בצד. מגבירים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות תוך ערבוב מדי פעם.

2. בינתיים, מערבבים את הקורנפלור בנוזל שהוצאנו, עד שמתקבלת תמיסה אחידה בלי גושים. מוסיפים אותה לסיר, מערבבים ומבשלים עד שהמרקם מסמיך. מסירים מהכיריים ומצננים (אפשר להכין עד שבוע מראש ולשמור במקרר).

3. הכיסונים: פורשים את בצק העלים, על הניילון העוטף אותו. קורצים בו עיגולים בקוטר 5 ס"מ (או יותר, אם רוצים).

4. טורפים את החלמון ומערבבים עם כף מים. מברישים מחצית מעיגולי הבצק בבלילה. מניחים על כל אחד מהם כפית מחוקה של שקדים טחונים, ועליהם מניחים כפית גדושה ממלית התותים. מכסים את עיגולי הבצק בעיגולים הנוספים ומהדקים את השוליים זה לזה בעזרת קצה כפית. מעבירים למגש או לכלי בשכבה אחת ומאחסנים במקפיא כ־10 דקות.

5. בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6. מוציאים מהמקפיא את הכיסונים ומניחים בתבנית. מברישים את חלקם העליון בחלמון הטרוף ובעזרת סכין חדה חורצים במרכז כל אחד מהם סימן X (ליציאת אדים).

7. אופים 15-12 דקות, עד שהכיסונים מזהיבים היטב. מוציאים, מצננים (חלקית או לגמרי), בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

איך שומרים? עד 3 ימים, בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. מומלץ לחמם קלות בטוסטר אובן או בתנור לפני ההגשה.

 

  • עוד המון מתכונים נהדרים עם תותים בגיליון "לאשה" החדש, השבוע בדוכנים 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג