איך אפשר לשדרג את הגינה
הביתית עם שאריות מהמטבח?

חסה שלא נגמרת אף פעם, תפוחי אדמה שגדלים במרפסת ועץ מגלעין של אבוקדו – השאריות במטבח שממש לא כדאי לזרוק לפח

מוגש מטעם אפיק 41 - ערוץ DIY (תוכן פרסומי)

|

15.01.18 | 09:52

שאריות ועוד. רעיונות לשדרוג הגינה
באדיבות ערוץ diy ישראל – עשו זאת בעצמכם, אפיק 41 ב-HOT

בישלתם ונשארו לכם המון שאריות? לפני שאתם זורקים אותן לפח, תראו מה לנמרוד עורף, מומחה לגננות אורבנית יש להציע:

 

גלעין אבוקדו

השתמשנו באבוקדו שלם ונשארנו עם הגלעין. יש משהו אדיר שאפשר לעשות איתו: לקחת כוס או צנצנת זכוכית, למלא אותה מים עד גובה

3/4, לקחת 3 קיסמים ולתקוע אותם בחלק העליון של האבוקדו, כאשר השפיץ של האבוקדו כלפי מעלה והחלק השטוח כלפי מטה. את הגלעין שהוציא שורשים ועלים תוכלו להמשיך לגדל במרפסת או לשתול בגינה ולגדל עץ אבוקדו חדש.

 

שאריות חסה

במקום לזרוק לפח ניקח קערה צרה ועמוקה או בקבוק של 1.5 ליטר חתוך לחצי ונמלא אותם במים. את שארית החסה נניח בפנים, כששושנת העלים כלפי מעלה. תוך כמה ימים, באורח נס החסה תתחיל להשריש ולהוציא עלים חדשים למאכל! נסו ותראו. את החסה שהשרישה תוכלו גם לשתול בגינה.

 

תפוחי אדמה עם "עניים"

מכירים את זה שתפוח האדמה מתיישן ומתמלא ב"עיניים" קטנות? אל תזרקו אותו לפח. קחו עציץ ומלאו קצת אדמה, הניחו את תפוח האדמה בפנים וכסו אותו באדמה. תוך כמה ימים הוא יוציא גבעול. המשיכו לכסות את הגבעול באדמה עוד ועוד, עד שתגיעו לקצה העציץ. לאחר כמה חודשים, כשתהפכו את העציץ, תגלו שמתפוח אדמה אחד ישן ומסכן גדלו המוני תפוחי אדמה חדשים.

 

ואם לא בא לנו להתאמץ יותר מדי?

אפשר לשמור את כל השאריות של הפסולת האורגנית ולהשליך לבור המיחזור כדי שיצא לנו קומפוסט. דאגו שהבור יהיה מכוסה היטב והוסיפו לו חומר יבש כמו עלים ושאריות של דשא, וכשהחומר האורגני יתפרק - אפשר יהיה לדשן את הצמחים שלנו באמצעותו.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד