יש לנו שיש: קבלו 2 מתכונים ביתיים מעולים לעוגת השוקו-וניל הבחושה

    גם אם כבר יש לכם מתכון קבוע לעוגת שיש – כדאי לכם לנסות את אלה של אסנת לסטר: האחד אוורירי במיוחד והשני כל כך ותיק עד שנכתב במקור לסיר פלא

    אסנת לסטרפורסם: 11.01.18 17:43
    עוגת שיש אוורירית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוגת שיש אוורירית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    עוגת שיש אוורירית

    מתכון של הניה וידנגורן מזכרון יעקב.

     

    מרכיבים

    2 תבניות אינגליש קייק באורך 25-20 ס"מ

     

    • 6 ביצים, מופרדות
    • 6 כפות (75 גרם) סוכר
    • 2 כפות שמן
    • קליפה מגוררת מלימון אחד
    • 6 כפות (50 גרם) קמח תופח
    • 1 כף אבקת קקאו

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבניות.
    2. מקציפים את החלבונים עם 3 כפות מהסוכר עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
    3. מקציפים לחוד את החלמונים עם יתרת הסוכר, עד לקבלת קציפה בהירה. מוסיפים לקציפת החלמונים את קליפת הלימון והשמן ומערבלים עד לאיחוד.
    4. מקפלים את קצף החלבונים לתוך קציפת החלמונים.
    5. מקפלים לתוך הקציפה גם את הקמח – עושים זאת ב-3 סבבים.
    6. מעבירים 4 כפות מהבלילה לקערה קטנה ומערבבים אותן עם הקקאו (חשוב שלא יישארו גושי אבקה).
    7. יוצקים את הבלילה לתבניות. יוצקים מעל את הבלילה עם הקקאו ומערבבים קלות (ב-3-2 סיבובים) ליצירת דוגמת שיש.
    8. אופים 40-35 דקות, עד שפני עוגות השיש מזהיבים וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש.

     

     

    עוגת שיש בסיר פלא

    מתכון של אניה קירשנבאום מרמת ישי.

     

    עוגת שיש בסיר פלא (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      עוגת שיש בסיר פלא(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

      מרכיבים

      סיר פלא או תבנית בקוטר 28-26 ס"מ

       

      • 3 ביצים גדולות או 4 בינוניות
      • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
      • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
      • 1 שקית אבקת אפייה
      • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
      • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
      • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
      • קחיפה מגוררת מלימון או תפוז אחד
      • 1 כף אבקת קקאו

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
      2. למערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
      3. מערבבים בקערה נוספת את השמן, מיץ התפוזים וקליפת הלימון.
      4. שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים עד שמתקבלת קציפה בהירה. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים, בהדרגה ולחלופין, את תערובת הקמח ותערובת השמן.
      5. משאירים בקערת המיקסר 3/4 כוס מהבלילה ויוצקים את השאר לתבנית.
      6. מנפים את הקקאו על הבלילה שנותרה בקערה ומערבבים לאיחוד. יוצקים על הבלילה הלבנה שבתבנית ומערבבים ב-3-2 סיבובים, ליצירת מראה שיש.
      7. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת השיש יוצא יבש.
      8. מוציאים את העוגה מהתנור ומשחילים אותה על בקבוק יין, כדי שגם התחתית שלה תתקרר מהר (לחלופין, מניחים אותה על רשת). לאחר שהעוגה התקררה מעט מחלצים אותה מהתבנית (אם צריך, מעבירים סכין מסביב לדפנות) והופכים על צלחת הגשה.

       

      כדי לקרר את העוגה מהר, אפשר להשחיל את התבנית על בקבוק (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        כדי לקרר את העוגה מהר, אפשר להשחיל את התבנית על בקבוק(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)