לחצו על התמונה לצפייה במתכון

מוקפץ חזה הודו עם ירקות (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
מרכיבים
6-4 מנות
- שמן לטיגון
- 2 בצלים, פרוסים
- 1 גזר, קלוף ופרוס לרצועות
- 2 פלפלים אדומים, פרוסים לרצועות
- 2 פלפלים צהובים, פרוסים לרצועות
- 400 גרם חזה הודו, פרוס לרצועות
- 10-8 יחידות תירס גמרי
- 15-10 פטריות שמפיניון טריות, חתוכות גס
- 4 כפיות רוטב סויה
- 3 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שומשום (לקישוט)
אופן הכנה
- מחממים שמן בווק. מוסיפים את הבצלים ומקפיצים עד להזהבה כמה דקות. מוסיפים את הגזר וממשיכים להקפיץ כדקה.
- מוסיפים את שני סוגי הפלפלים ומקפיצים עד שהם מתחילים להתרכך. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- משמנים שוב את הווק, מוסיפים את ההודו ומערבבים. מטגנים עד שההודו משנה את צבעו ומוכן.
- מחזירים לווק את הפלפלים, מוסיפים את התירס הגמדי ואת הפטריות, מערבבים ומטגנים 3-2 דקות.
- יוצקים לתוך הווק את רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי מתבלים במלח ובפלפל ומקפיצים עוד כמה דקות עד לציפוי אחיד ברוטב.
- מעבירים לקערת הגשה ובוזקים מעט שומשום מעל. מגישים חם.
-------------------------------------------------------------------------------------
למתכונים נוספים עם בשר הודו, לחצו על התמונה