
מרכיבים
24 לחמניות שום
לבצק
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 1 עד 2 כוסות (480-360 מ"ל) מים פושרים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
- 1 כף מלח
- 2 כפיות שום כתוש
- 3 כפות עשבי תיבול קצוצים דק – למשל, פטרוזיליה, עירית או תימין
- 3 כפות שמן זית
לאפייה
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
לזיגוג
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית עשבי תיבול יבשים – למשל, אורגנו או תימין
- 2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
1. שמים בקערת המיקסר 1/2 1 כוסות מים ואת השמרים ומערבבים. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית, עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים בהדרגה עד 1/2 כוס מים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (אפשר גם להתפיח במקרר במשך הלילה).
3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.
4. מחלקים את הבצק ל-24 כדורים בגודל פינג פונג בערך, ויוצרים מכל כדור "נחש" באורך של כ-15 ס"מ. יוצרים בכל נחש קשר ומניחים בתבנית בגודל של כ-25X35 ס"מ. שומרים על מרווח של 3-2 ס"מ בין הלחמניות, כי הן ימשיכו לתפוח.
5. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6. מברישים את הלחמניות בשמן זית ומפזרים מלח גס ופלפל שחור.
7. אופים כחצי שעה, עד להזהבה.
8. מערבבים בקערית את מרכיבי הזיגוג ומברישים את לחמניות השום מיד כשהן יוצאות מהתנור.

9. מצננים מעט ומגישים.
- עוד לחמים ומאפים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"
ויש גם מקלות פוקצ'ה מופלאים מבצק מיוחד עם תפוחי אדמה ורוזמרין. לחצו על התמונה