חידושים בתחום העדשים: גרסאות מיוחדות למרקים הכי חורפיים שיש

ללגום מרק עדשים עשיר בליל חורף קר זה תענוג גדול – אבל תמיד אפשר לשאוף ליותר: כך תשדרגו אותו עם קינואה וגזר, עם דלעת או עם תרד

מערכת Xnet

|

09.01.18 | 16:50

מרק עדשים כתומות עם קינואה וגזר (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרק עדשים כתומות עם קינואה וגזר (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרק עדשים כתומות עם קינואה וגזר / אפרת סיאצ'י

 

מרכיבים

7-6 מנות

 

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב ומסוננות
  • 1/2 כוס קינואה, שטופה ומסוננת
  • 7 כוסות מים רותחים
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום והגזר, מכסים ומטגנים 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  2. מוסיפים את העדשים, הקינואה, המים ורסק העגבניות ומערבבים. מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים 25 דקות.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים כ-20 דקות נוספות. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.

 

 

 

מרק עדשים ירוקות ותרד / דינה משה

 

מרק עדשים ירוקות ותרד (צילום: דינה משה)
    מרק עדשים ירוקות ותרד(צילום: דינה משה)

     

    מרכיבים

    8 מנות

     

    • 2 כוסות עדשים ירוקות
    • 1/2 צרור תרד
    • 1/2 צרור כוסברה, לקצוץ
    • 1/2 צרור נענע, קצוץ
    • 1 בצל סגול גדול, קצוץ
    • 4 שיני שום, קצוצות
    • 4 כפות שמן
    • 1 כפית כמון
    • 1 כפית כורכום
    • אפשרות: 1/2 כפית צ'ילי גרוס
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2 כפיות מלח גס

     

    אופן ההכנה

    1. משרים את העדשים במים במשך 3 שעות. מסננים.
    2. שמים את העדשים בסיר ומוסיפים מים עד לגובה של כמה ס"מ מעליהם. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד לריכוך.
    3. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים וכן מים, עד שיכסו אותם היטב. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות.

     

     

     

    מרק עדשים כתומות עם דלעת וסלרי / אסנת לסטר

    מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה לאה לוי מבית שאן.

     

    מרק עדשים כתומות עם דלעת וסלרי (צילום: אסנת לסטר)
      מרק עדשים כתומות עם דלעת וסלרי(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-6 מנות

       

      • 1/2 1 כוסות עדשים כתומות
      • 4-3 שיני שום קצוצות
      • 2 כפות שמן
      • 1 ליטר מים (או יותר, לפי הצורך והטעם)
      • 1 כוס גדושה כוסברה קצוצה
      • 1 כוס סלרי קצוץ (עלים וגבעולים)
      • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
      • 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
      • 1 בטטה קלופה וחצויה
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית כורכום
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1 כף כמון

       

      אופן ההכנה

      1. משרים את העדשים במים במשך 15-10 דקות. מסננים.
      2. מחמים בסיר 2 כפות שמן. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, רק עד שהוא מעט מתרכך.
      3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
      4. מוציאים את הבטטה מהסיר ומועכים אותה לפירה. מחזירים את הפירה לסיר ומערבבים.
      5. מבשלים עוד 4-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

       

      • עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג סיר לשבת

      _______________________________________________________

       

      ויש גם מרק עגבניות עם טריק קטן שהופך אותו לעשיר וטעים במיוחד. לחצו על התמונה

       

        (צילום: טל סורסקי)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      טבעוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (2 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג