חידושים בתחום העדשים: גרסאות מיוחדות למרקים הכי חורפיים שיש

ללגום מרק עדשים עשיר בליל חורף קר זה תענוג גדול – אבל תמיד אפשר לשאוף ליותר: כך תשדרגו אותו עם קינואה וגזר, עם דלעת או עם תרד

מערכת Xnet

|

09.01.18 04:45

לשימוש בכתבה בלבד מרקי עדשים מרק עדשים עם קינואה
לשימוש בכתבה בלבד מרקי עדשים מרק עדשים עם קינואה (מרק עדשים כתומות עם קינואה וגזר)

מרק עדשים כתומות עם קינואה וגזר / אפרת סיאצ'י

 

מרכיבים

7-6 מנות

 

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב ומסוננות
  • 1/2 כוס קינואה, שטופה ומסוננת
  • 7 כוסות מים רותחים
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום והגזר, מכסים ומטגנים 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  2. מוסיפים את העדשים, הקינואה, המים ורסק העגבניות ומערבבים. מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים 25 דקות.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים כ-20 דקות נוספות. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.

 

 

 

מרק עדשים ירוקות ותרד / דינה משה

 

צילום: דינה משה
מרק עדשים ירוקות ותרד (צילום: דינה משה)

 

מרכיבים

8 מנות

 

  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 1/2 צרור תרד
  • 1/2 צרור כוסברה, לקצוץ
  • 1/2 צרור נענע, קצוץ
  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • אפשרות: 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים במשך 3 שעות. מסננים.
  2. שמים את העדשים בסיר ומוסיפים מים עד לגובה של כמה ס"מ מעליהם. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד לריכוך.
  3. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים וכן מים, עד שיכסו אותם היטב. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות.

 

 

 

מרק עדשים כתומות עם דלעת וסלרי / אסנת לסטר

מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה לאה לוי מבית שאן.

 

 

מרכיבים

כ-6 מנות

 

  • 1/2 1 כוסות עדשים כתומות
  • 4-3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן
  • 1 ליטר מים (או יותר, לפי הצורך והטעם)
  • 1 כוס גדושה כוסברה קצוצה
  • 1 כוס סלרי קצוץ (עלים וגבעולים)
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בטטה קלופה וחצויה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף כמון

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים במים במשך 15-10 דקות. מסננים.
  2. מחמים בסיר 2 כפות שמן. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, רק עד שהוא מעט מתרכך.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
  4. מוציאים את הבטטה מהסיר ומועכים אותה לפירה. מחזירים את הפירה לסיר ומערבבים.
  5. מבשלים עוד 4-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

 

_______________________________________________________

 

ויש גם מרק עגבניות עם טריק קטן שהופך אותו לעשיר וטעים במיוחד. לחצו על התמונה

 

צילום: טל סורסקי
לשימוש בכתבה בלבד מרק עגבניות מרק פטריות (צילום: טל סורסקי)

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד