
מרק עדשים כתומות עם קינואה וגזר (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרק עדשים כתומות עם קינואה וגזר / אפרת סיאצ'י
מרכיבים
7-6 מנות
- 2 כפות שמן
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב ומסוננות
- 1/2 כוס קינואה, שטופה ומסוננת
- 7 כוסות מים רותחים
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 1 כפית כמון
- 2 כפיות מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום והגזר, מכסים ומטגנים 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים את העדשים, הקינואה, המים ורסק העגבניות ומערבבים. מתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים 25 דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים כ-20 דקות נוספות. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
- עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
מרק עדשים ירוקות ותרד / דינה משה

מרק עדשים ירוקות ותרד(צילום: דינה משה)
מרכיבים
8 מנות
- 2 כוסות עדשים ירוקות
- 1/2 צרור תרד
- 1/2 צרור כוסברה, לקצוץ
- 1/2 צרור נענע, קצוץ
- 1 בצל סגול גדול, קצוץ
- 4 שיני שום, קצוצות
- 4 כפות שמן
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- אפשרות: 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות מלח גס
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים במשך 3 שעות. מסננים.
- שמים את העדשים בסיר ומוסיפים מים עד לגובה של כמה ס"מ מעליהם. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד לריכוך.
- מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים וכן מים, עד שיכסו אותם היטב. מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות.
- עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג דינה דיש
מרק עדשים כתומות עם דלעת וסלרי / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי בתוכנית "סיר לשבת" מהמאזינה לאה לוי מבית שאן.

מרק עדשים כתומות עם דלעת וסלרי(צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
כ-6 מנות
- 1/2 1 כוסות עדשים כתומות
- 4-3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמן
- 1 ליטר מים (או יותר, לפי הצורך והטעם)
- 1 כוס גדושה כוסברה קצוצה
- 1 כוס סלרי קצוץ (עלים וגבעולים)
- 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
- 1 בטטה קלופה וחצויה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף כמון
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים במשך 15-10 דקות. מסננים.
- מחמים בסיר 2 כפות שמן. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות, רק עד שהוא מעט מתרכך.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהבטטה מתרככת.
- מוציאים את הבטטה מהסיר ומועכים אותה לפירה. מחזירים את הפירה לסיר ומערבבים.
- מבשלים עוד 4-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג סיר לשבת
_______________________________________________________
ויש גם מרק עגבניות עם טריק קטן שהופך אותו לעשיר וטעים במיוחד. לחצו על התמונה