
מג'דרה משודרגת עם קינואה, חומוס וירקות כתומים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
4 מנות
- 3/4 כוס אורז בסמטי
- 1/2 כוס קינואה
- 1/3 כוס עדשים שחורות
- 1/3 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 בצל, קצוץ
- 1/2 כרשה, קצוצה
- 1 גזר, מגורר
- 1/2 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
- 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס
- חופן עשבי תיבול קצוצים – שמיר, פטרוזיליה ובזיליקום
- מעט כמון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את העדשים והקינואה כשעה במים. מסננים. שוטפים את האורז היטב.
- מבשלים את העדשים כ-5 דקות במים רותחים ומסננים.
- מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה (או בסיר רחב) ומטגנים את הבצל והכרשה עד הזהבה. מוסיפים את הגזר והבטטה ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את האורז, הקינואה, החומוס והעדשים ויוצקים מים עד לגובה התבשיל. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים את המג'דרה כחצי שעה על אש נמוכה.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"