אורז, עדשים ועוד חברים טעימים: מג'דרה משודרגת עם שלל תוספות

מוסיפים למג'דרה הבסיסית קינואה, חומוס, ירקות כתומים ועשבי תיבול – ומקבלים ארוחה בריאה, מזינה וקלה להכנה עם המון מרקמים וטעמים

דפנה אוסטר מיכאל

|

07.01.18 10:23

לשימוש בכתבה בלבד מג'דרה משודרגת
לשימוש בכתבה בלבד מג'דרה משודרגת (מג'דרה משודרגת עם קינואה, חומוס וירקות כתומים)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 3/4 כוס אורז בסמטי
  • 1/2 כוס קינואה
  • 1/3 כוס עדשים שחורות
  • 1/3 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1/2 כרשה, קצוצה
  • 1 גזר, מגורר
  • 1/2 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס
  • חופן עשבי תיבול קצוצים – שמיר, פטרוזיליה ובזיליקום
  • מעט כמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים והקינואה כשעה במים. מסננים. שוטפים את האורז היטב.
  2. מבשלים את העדשים כ-5 דקות במים רותחים ומסננים.
  3. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה (או בסיר רחב) ומטגנים את הבצל והכרשה עד הזהבה. מוסיפים את הגזר והבטטה ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את האורז, הקינואה, החומוס והעדשים ויוצקים מים עד לגובה התבשיל. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים את המג'דרה כחצי שעה על אש נמוכה.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד