
משקה שוקולד מריר או לבן עם אלכוהול (צילום: מירב גביש)
מרכיבים
8 כוסות שוט בנפח 50 מ"ל
לשוטס שוקולד מריר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1/4כפית צ'ילי טחון
- קורט מלח
- 125 גרם שוקולד מריר 60%-70%
- 1 כפית ויסקי או קוניאק
לשוטס שוקולד לבן
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- 1/4כפית הל טחון
- קורט מלח
- 125 גרם שוקולד לבן
- 1 כפית ליקר תפוזים
אופן ההכנה
- מכינים בנפרד את כל אחד מסוגי השוטס: שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה, המים, התבלין (צ'ילי או הל) וקורט מלח. מביאים לרתיחה על אש קטנה.
- מוסיפים את השוקולד ומבשלים תוך ערבוב, עד שהוא נמס לחלוטין. מכבים את האש.
- מוסיפים את האלכוהול, מערבבים, מכסים את הסיר ומניחים בצד 10-ל דקות.
- מסננים את הנוזל ומחזירים לסיר. מחממים שוב על אש נמוכה, מוזגים לכוסות ומגישים מיד.
- עוד מתכונים מעולים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"