חם ומבושם: כך תשדרגו מרק כתום או אורז חגיגי עם ניחוח תפוז עדין

לא צריך ללכת רחוק כדי לתת למרק או לתוספת טוויסט מיוחד: מתברר שתפוז תמים, שיש כמעט בכל בית, יכול להעניק להם חיים חדשים ומרתקים

אסנת לסטרפורסם: 04.01.18 09:50
מרק בטטה בניחוח תפוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרק בטטה בניחוח תפוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

מרק בטטה בניחוח תפוזים

מתכון של אנה תם מקצרין.

 

מרכיבים

כ-12 מנות

 

  • 1/4 כוס שמן זית או חמאה
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 3 כוסות מיץ תפוזים
  • 6 כוסות ציר עוף או ירקות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן גרוס

 

להגשה
  • כוסברה קצוצה
  • אפשרות: כ-200 גרם פילה סלמון

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ורך.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים לאש בינונית, מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבטטות רכות.
  4. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  5. בהגשה מפזרים על כל מנה כוסברה קצוצה. אם רוצים, חותכים פילה סלמון לרצועות, מטגנים אותן בשמן זית עד שהן מוכנות ומניחים על כל מנה.

 

 

אורז בניחוח תפוזים

מתכון של רונן תשרי מחרשים.

 

אורז בניחוח תפוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    אורז בניחוח תפוזים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    • 3 כפות שמן
    • 1/2 2 כוסות אורז
    • 5 רצועות של קליפת תפוז (קולפים בעזרת קולפן ירקות)
    • 4 גבעולי סלרי, קצוצים (ללא העלים)
    • 5 כוסות מים
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים קלות את האורז, תוך ערבוב.
    2. מוסיפים את רצועות קליפת התפוז ואת גבעולי הסלרי ומערבבים.
    3. מוסיפים את המים, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה. מכסים ומבשלים 20 דקות.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)