חם ומבושם: כך תשדרגו מרק כתום או אורז חגיגי עם ניחוח תפוז עדין
לא צריך ללכת רחוק כדי לתת למרק או לתוספת טוויסט מיוחד: מתברר שתפוז תמים, שיש כמעט בכל בית, יכול להעניק להם חיים חדשים ומרתקים

מרק בטטה בניחוח תפוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרק בטטה בניחוח תפוזים
מתכון של אנה תם מקצרין.
מרכיבים
כ-12 מנות
- 1/4 כוס שמן זית או חמאה
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כף סוכר חום
- 1 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
- 3 כוסות מיץ תפוזים
- 6 כוסות ציר עוף או ירקות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן גרוס
להגשה
- כוסברה קצוצה
- אפשרות: כ-200 גרם פילה סלמון
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ורך.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים לאש בינונית, מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבטטות רכות.
- טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- בהגשה מפזרים על כל מנה כוסברה קצוצה. אם רוצים, חותכים פילה סלמון לרצועות, מטגנים אותן בשמן זית עד שהן מוכנות ומניחים על כל מנה.
אורז בניחוח תפוזים
מתכון של רונן תשרי מחרשים.

אורז בניחוח תפוזים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
6-4 מנות
- 3 כפות שמן
- 1/2 2 כוסות אורז
- 5 רצועות של קליפת תפוז (קולפים בעזרת קולפן ירקות)
- 4 גבעולי סלרי, קצוצים (ללא העלים)
- 5 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים קלות את האורז, תוך ערבוב.
- מוסיפים את רצועות קליפת התפוז ואת גבעולי הסלרי ומערבבים.
- מוסיפים את המים, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה. מכסים ומבשלים 20 דקות.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע