בלי לטרוח למרוח: לחם ממולא בגבינת ריקוטה, תרד ועשבי תיבול

כדורים שחומים במילוי מפנק וריח אלוהי - יש יותר טוב מזה? כן, כאשר כל הטוב הזה מגיע רק ב-142 קלוריות לפרוסה גדולה ומשביעה

ליאורה חוברה

|

04.01.18 | 07:05

לחם ממולא בגבינה, תרד ועשבי תיבול (צילום: עודד חוברה)
לחם ממולא בגבינה, תרד ועשבי תיבול (צילום: עודד חוברה)
המילוי הוא השקעה משלמת ולא מסובכת מדי (צילום: ענבר חוברה)
המילוי הוא השקעה משלמת ולא מסובכת מדי (צילום: ענבר חוברה)

לא מתים על ריקוטה או תרד? אין בעיה, אתם יכולים לגוון את טעמי המלית וליצור חגיגה משלכם. את הלחם אפשר להכין גם באופה לחם בתוכנית 'בצק', אז השתמשו בשמרים יבשים והמשיכו לעקוב אחרי ההוראות מסעיף 4.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ / 20 מנות (142 קלוריות למנה)

 

  • 50 גרם שמרים טריים/לחים או 22 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
  • 2 כפיות דבש
  • 1 כוס מים פושרים
  • 2 כוסות קמח רגיל (מומלץ קמח לאפיית לחם)
  • 1/2 1 כוסות קמח מלא (או רק כוס אחת למי שמשתמש באופה לחם)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות דבש או סילאן

 

למלית

  • 150 גרם גבינת ריקוטה 5%
  • 1 ביצה
  • 1 כוס עלי תרד טריים קצוצים או 1/2 כוס עלי תרד קפואים שהופשרו ונסחטו היטב
  • 1 כוס עשבי תיבול שאוהבים קצוצים דק (כל שילוב של: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עירית, בזליקום)

 

לקישוט

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום מלא או שחור / קצח / צנוברים / אגוזי מלך קצוצים

 

אופן הכנה

  1. הבצק: שמים בקערה את השמרים, 2 כפיות הדבש ואת המים, מערבבים, מכסים ומניחים לעמוד כרבע שעה עד שהשמרים תוססים.
  2. שמים את יתר החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים ללוש. מוסיפים את תערובת השמרים ולשים עד לקבלת בצק חלק. זה בסדר אם הבצק דביק מעט.
  3. מכסים את קערת המיקסר ומניחים לבצק לעמוד כשעה במקום חמים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. המלית: מערבבים את מרכיביה בקערה.
  5. מוציאים את הבצק התפוח למשטח מקומח ולשים אותו להוצאת אוויר. אם הבצק דביק, אפשר להוסיף מעט קמח.
  6. משמנים קלות את התבנית.
  7. מחלקים את הבצק ל-16 כדורים. יוצרים מכל כדור קערה קטנה ושמים בה כפית מהמלית. סוגרים את הקצוות לכדור ומניחים אותו בתוך התבנית. עושים כך עם יתר הכדורים.
  8. מכסים את התבנית ומתפיחים הלחם במקום חמים חצי שעה נוספת. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  9. הקישוט: מורחים בזהירות ביצה טרופה על הלחם התפוח, בוזקים שומשום ואופים בתנור 30-25 דקות, עד שהלחם מזהיב. מגישים חם!

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

במצב רוח לעוד אפייה? נסו קיש בצלים וגבינות של ליאורה

 

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג