רזיתם מהר ובלי כוונה? כדאי שתבדקו מה קורה עם בלוטת התריס שלכם

זה מרגיש כמו זכייה בלוטו: אוכלים המון ויורדים במשקל, אבל זה רק לתקופה קצרה שלאחריה יגיעו שאר תופעות הלוואי. כך תטפלו במצב פעילות היתר באופן טבעי

ורד לוביץ'

|

02.01.18 | 07:38

בלוטת התריס נמצאת בחלק הקדמי של הצוואר (צילום: Shutterstock)
בלוטת התריס נמצאת בחלק הקדמי של הצוואר (צילום: Shutterstock)

פעילות יתר של בלוטת התריס או היפרתירוידיזם (Hyperthyroidism) היא מצב שבו הבלוטה מפרישה כמויות גדולות מדי של הורמון התירוקסין. כמות עודפת של ההורמון מגבירה את קצב חילוף החומרים ומביאה תחילה לירידה לא רצונית במשקל, עייפות, תחושת חום והזעה, חרדות ועצבנות, דופק מהיר, הפרעה בפעילות המעיים, הפרעות שינה ועוד. כמו תת פעילות הבלוטה, מחלה זאת אינה מטופלת כראוי על ידי הרפואה הקונבנציונלית וזאת למרות שמדובר על מחלה מוכרת.

 

בלוטת התריס אחראית על מגוון פעילויות בגוף וביניהן: ויסות פעילות הורמונאלית, שמירה על רמות אנרגייה וקביעת קצב חילוף החומרים שלנו. הפעילות האחרונה נפגעת מאוד כאשר יש הפרעות בתיפקוד הבלוטה שהיא מלהתחילה עדינה ורגישה.  

 

לפעילות היתר של הבלוטה ישנן מספר סיבות, החל ממחלה אוטואימונית (מחלת גרייבס), פגיעה ויראלית וכלה בהפרעה לאחר הלידה. האיבחון נעשה באמצעות בדיקת דם הבודקת את רמות ההורמונים הרלוונטיים. במידה ורמות ההורמונים גבוהות מדי, סביר להניח כי תקבלו טיפול תרופתי שאומנם עשוי להועיל לכם אך הוא אינו מתייחס לסיבות שגרמו למחלה, וזאת הבעיה.

 

כאשר מדובר על מצבים שמביאים לפעילות יתר, כדאי לדעת שהם תוצאה של פגיעה חיצונית בגוף. זו יכולה להיות תגובה אלרגית למזון מסוים או אף לסביבה עצמה. הגורם אינו תמיד קל לאיתור ולכן יש לשים לב לתזונה ולסביבה בה אתם נמצאים. הטיפול הקונבנציאונאלי אינו יכול לעמוד בפני עצמו בגלל שאינו מתייחס לגורמים להתפרצות המחלה ואינו מכיר בקשר שבינה לבין התזונה והסביבה.  

 

שלושה כאלה ביום, בהמלצת אשת מקצוע (צילום: Shutterstock)
    שלושה כאלה ביום, בהמלצת אשת מקצוע(צילום: Shutterstock)

     

    איך מטפלים באופן טבעי ביתר פעילות הבלוטה?

    המלצת התזונה הראשונה שלי היא להתרחק מכל המזונות האלרגניים או כאלה שיש סיכוי גבוה שהגוף רגיש אליהם. הדבר הנכון לעשות בשלב הראשון הוא הורדה מהתפריט של כל המזונות התעשיתיים. מזונות אילו מכילים חומרים משמרים וחומרי טעם וריח שונים שמזיקים לגוף. הרשימה ממשיכה בשאר החשודים המידיים:

     

    • סוכר - החומצית שהסוכר יוצר בגוף היא רעילה ומעודדת דלקות.

     

    • חיטה - החיטה היא אחד המזונות האלרגניים ביותר בתזונה שלנו, גם בגלל השינויים הגנטיים שעברה וגם בגלל הגלוטן.

     

    • מוצרי חלב - גם מוצרי חלב מעודדי דלקות. שימו לב שאפילו הרופאים מעודדים להימנע ממוצאי חלב במקרים של ליחה.

     

    • יש להפחית בכמות הקפה ששותים.

     

    מזונות אלרגניים נוספים: שומשום, פירות טרופיים, אגוזים, בוטנים, תותים ותירס. כמו כן, רצוי להימנע מירקות סולניים בעיקר מתפוחי אדמה וחצילים אם כי גם בפלפלים ובעגבניות יש כמות זניחה של סולנין.

     

    חשוב להקפיד על צריכה של ירקות, נבטים, קטניות מונבטות, מעט דגנים מלאים (אך שימו לב שבאמת מדובר במעט דגנים ושאלה אכן דגנים מלאים). כמו כן:

     

    • שתו חליטות של פסיפלורה ומליסה
    • איכלו שלושה אגוזי ברזיל ביום (להעלאת רמת הסלניום, שעוזרת בהורדת רמת הדלקות)
    • בדקו אם יש עובש בבית או בעבודה - עובש מסוכן לבריאות ועלול לעורר מחלות אוטואימוניות
    • הימנעו משימוש בכלי פלסטיק והקפידו על איכות ותקינות הכלים בהם אתם מבשלים
    • הימנעו מבריכות עם כלור - החומרים הכימיים שמוסיפים למים מזיקים לבלוטה
    • נסו תוספי תזונה שעשויים לעזור: פרוביוטיקה, אנזימי עיכול (בעיקר אם אתם מרגישים נפיחות אחרי האוכל), ויטמין D (בהתאם לבדיקות הדם)

     

     

    ורד לוביץ' היא נטורופטית ומנחה של סדנאות לשינוי תזונתי

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד