מרק אפונה יבשה עם שורש פטרוזיליה, שום ובצל סגול (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
שימו לב, יש להשרות את האפונה 24-7שעות לפני תחילת הבישול. ככל שההשרייה תהיה ארוכה יותר, משך הבישול יהיה קצר יותר.
מרכיבים
6 מנות
- 1 כוס אפונה יבשה חצויה
- 3 בצלים סגולים קטנים-בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 5 שיני שום, קלופות וחתוכות לפרוסות בינוניות
- 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות להגשה: קרוטונים
אופן ההכנה
- שוטפים את האפונה במים. מעבירים לקערה, יוצקים מים עד כיסוי ומשרים 24-7 שעות. מדי כמה שעות מסננים, שוטפים ומחליפים במים טריים. בתום ההשרייה מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
- מחממים בסיר בעל תחתית עבה 3 כפות שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא זהוב.
- מוסיפים את השום ועוד כף שמן זית ומערבבים. מנמיכים את עוצמת הלהבה לנמוכה ומטגנים 2-כ דקות נוספות, עד שגם השום מזהיב קלות (זהירות, שלא יישרף!)
- מוסיפים את שורשי הפטרוזיליה וכף נוספת של שמן זית, מערבבים ומטגנים 2-כ דקות.
- מוסיפים את האפונה 8-ו כוסות מים (2 ליטרים). מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה-שעתיים, עד שהאפונה רכה מאוד (משך הבישול תלוי במשך ההשרייה ובטריות האפונה).
- מסירים את הסיר מהכיריים, וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים.
- מחזירים את הסיר לכיריים ומביאים לרתיחה חוזרת. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מלח, פלפל ועוד 2-1 כפות שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים, מצננים כמה דקות ומגישים.
_______________________________________________________
ויש גם מתכון למרק עגבניות מעולה עם טריק קטן להעשרת הטעם. לחצו על התמונה