ארוחה לסערה: מרק דלעת עם כופתאות חומוס ועדשים בניחוח הודי

מרק עשיר ומזין (וגם טבעוני!) ששונה מאוד בטעמו מהמרק הכתום הקלאסי בזכות התיבול ההודי. הכופתאות – שמזכירות פלאפל – הופכות אותו לארוחה של ממש

צפו: איך מרכיבים ארוחה שלמה בצלחת מרק
צילום: יעל אילן
מרק דלעת עם כופתאות חומוס ועדשים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
מרק דלעת עם כופתאות חומוס ועדשים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

מרק עשיר וטבעוני ששונה מאוד בטעמו מהמרק הכתום הקלאסי בזכות התיבול ההודי. לכם זמן להכין כופתאות? אין בעיה, המרק טעים מאוד גם בלעדיהן

 

 

המרכיבים

(6 מנות)

 

  • 3 כפות שמן זית או שמן קוקוס
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • אם מכינים כופתאות: 1 תפוח אדמה, קלוף
  • 400 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה גס
  • 1 קולרבי, קלוף וחתוך גס
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר, קצוץ
  • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1/2 כפית זרעי כמון טחונים
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית מחוקה כורכום
  • 1 כפית קארי
  • 1/8 כפית אבקת צ'ילי
  • מלח

 

לכופתאות

  • 3/4 כוס קמח חומוס
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס עדשים (שחורות, כתומות או ירוקות) מבושלות
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית מחוקה אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס כוסברה, קצוצה דק
  • 1 כפית מלח, פלפל לבן
  • לטיגון הכופתאות: שמן
  • להגשה: כוסברה, גרעיני דלעת

 

ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ־5 דקות, עד שקיפות. מוסיפים את הגזר ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את שאר הירקות

(כולל תפוח האדמה, אם משתמשים) והתבלינים ומאדים תוך ערבוב עוד 5 דקות.

2. יוצקים לסיר מים כך שיכסו 5 ס"מ מעל המרכיבים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ־45 דקות, עד שכל הירקות רכים. מוציאים את תפוח האדמה ומעבירים לקערה נפרדת. טוחנים את תכולת הסיר (במעבד מזון או עם בלנדר מוט) למרקם גס ולא חלק. אם צריך, מוסיפים מים, לקבלת דרגת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול.

3. הכופתאות: מועכים את תפוח האדמה שבושל במרק למחית. מוסיפים את שאר מרכיבי הכופתאות ומערבבים היטב לעיסה אחידה. בידיים רטובות, יוצרים ממנה כופתאות עגולות.

4. מחממים שמן, מומלץ לטיגון עמוק (אבל אפשר גם חצי עמוק). מטגנים את הכופתאות 3 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.

5. מחממים את המרק, מחלקים אותו לקערות הגשה, מוסיפים כופתאות, מפזרים כוסברה וגרעיני דלעת ומגישים.

 

  • איך שומרים? את המרק והכופתאות – אפשר גם יחד – עד 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא.

 

  • עוד מרקים נהדרים לחורף בגיליון "שף" המצורף לגליון "לאשה" החדש, עכשיו בדוכנים

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: זוהר שטרית, סגנון: אלין וידאקוב ל"ארטבוק")
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: זוהר שטרית, סגנון: אלין וידאקוב ל"ארטבוק")
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג