פשוט מבריק: קוביות סלמון במחבת ברוטב סויה, שומשום וצ'ילי מתוק

תראו כמה שהסלמון הזה יפה ומנצנץ בזכות הרוטב הסמיך שעוטף אותו – ותסמכו עלינו שהטעם נפלא בהתאם. וההכנה? שיא המהירות!

בת-חן דיאמנט

|

31.12.17 04:24

לשימוש בכתבה בלבד סלמון מוקפץ עם רוטב סויה
לשימוש בכתבה בלבד סלמון מוקפץ עם רוטב סויה (סלמון במחבת ברוטב סויה, שומשום וצ'ילי מתוק)
 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 400 גרם פילה סלמון, נקי מעור ועצמות
  • 1 כף שמן
  • להגשה: פלפל צ'ילי פרוס, בצל ירוק פרוס

 

לרוטב

  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס מירין
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות שומשום, קלוי במחבת ללא שמן

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הסלמון לקוביות. מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
  2. מחממים מחבת, מוסיפים את השמן וצורבים את הסלמון כדקה מכל צד, עד להשחמה. מוציאים לצלחת.
  3. מוסיפים למחבת את הרוטב ומבשלים כדקה, עד שהוא מסמיך מעט. מוסיפים את קוביות הסלמון ומבשלים כדקה, תוך שמוזגים מהרוטב על הדג בעזרת כף.
  4. מעטרים בפלפל צ'ילי ובבצל ירוק ומגישים מיד, מומלץ על מצע של פירה.

 

  • שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה

_______________________________________________________

 

רוצים עוד רעיונות טעימים? לחצו על התמונה ל-3 מתכוני סלמון מהירים במיוחד

 

צילום: אסנת לסטר
לשימוש הכתבה בלבד סיר לשבת סלמון עם שמן זית בצל ירוק (צילום: אסנת לסטר)

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד