
סלמון במחבת ברוטב סויה, שומשום וצ'ילי מתוק (צילום: בת-חן דיאמנט)
מרכיבים
3-2 מנות
- 400 גרם פילה סלמון, נקי מעור ועצמות
- 1 כף שמן
- להגשה: פלפל צ'ילי פרוס, בצל ירוק פרוס
לרוטב
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס יין לבן
- 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1/4 כוס מירין
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות שומשום, קלוי במחבת ללא שמן
אופן ההכנה
- חותכים את הסלמון לקוביות. מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
- מחממים מחבת, מוסיפים את השמן וצורבים את הסלמון כדקה מכל צד, עד להשחמה. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את הרוטב ומבשלים כדקה, עד שהוא מסמיך מעט. מוסיפים את קוביות הסלמון ומבשלים כדקה, תוך שמוזגים מהרוטב על הדג בעזרת כף.
- מעטרים בפלפל צ'ילי ובבצל ירוק ומגישים מיד, מומלץ על מצע של פירה.
- שפית בת חן דיאמנט עורכת סדנאות בישול ואפייה. פרטים ומתכונים נוספים - באתר שלה
_______________________________________________________
רוצים עוד רעיונות טעימים? לחצו על התמונה ל-3 מתכוני סלמון מהירים במיוחד