
כדורי עוף מבושלים ברוטב (צילום: Shutterstock)
כדורי עוף ברוטב עגבניות
מרכיבים
(4-3 מנות)
לכדורי עוף
- 1/2 ק"ג חזה עוף טחון
- 1 בצל לבן מגורד
- 2 פרוסות לחם מקמח מלא, מושרות במים וסחוטות היטב
- 1 ביצה
- 1 כף פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף קמח תפו"א
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1/4 כפית כורכום
לרוטב
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית פפריקה
- 2 עגבניות מגורדות ללא הקליפה
- 1 כוס מים חמים
אופן הכנה
- כדורי העוף: מערבבים יחד את העוף הטחון יחד עם הבצל. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מגלגלים כדורים קטנים בידיים לחות ומניחים בצד.
- הרוטב: מוסיפים את מרכיביו למחבת גדולה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים את הרוטב 10 דקות על אש קטנה.
- מכניסים את כדורי העוף לרוטב ומבשלים רבע שעה. מגלגלים מדי פעם את הקציצות בתוך הרוטב, כדי שיצופו בו מכל הצדדים.

כדורי עוף(צילום: Shutterstock)
אורז צהוב
מרכיבים
(8-6 מנות)
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כוסות אורז
- 1/2 כפית מלח דק (או לפי הטעם)
- 1/2 כפית כורכום, טחון
- 4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז מערבבים ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב 3-2 דקות.
- מוסיפים את המלח והכורכום ומערבבים.
- יוצקים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומורידים את האש למינימום.
- לאחר 12 דקות מכבים את האש ומשאירים את האורז לעמוד מכוסה 5 דקות נוספות. לא פותחים את המכסה במהלך הבישול או אחריו. רק לאחר שהאורז עמד, אפשר לפתוח ולאוורר אותו.

אורז צהוב(צילום: Shutterstock)
אפונה ברוטב
מרכיבים
(4-3 מנות)
- 500 גרם אפונה קפואה
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- קורט סוכר
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר מוסיפים מעט מלח ואת האפונה.
- מביאים את האפונה לרתיחה נוספת, מכבים ומסננים.
- מחזירים את האפונה לסיר ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים, מוסיפים מעט מים ומביאים לרתיחה. מכבים ומגישים.
המתכונים הם באדיבות חברת ההסעדה 'מבושלת' שמספקת ארוחות מוכנות לאנשים פרטיים ולמוסדות