ייחטפו כבר בדרך לשולחן: מקלות פוקצ'ה מבצק עם תפו"א ורוזמרין

תשכחו מהפוקצ'ות שאפיתם עד היום: אורלי חרמש מכינה אותן מבצק עשיר במיוחד, ועל הדרך מעניקה להן עיצוב שכיף להחזיק ולנשנש

אורלי חרמש

|

27.12.17 | 10:22

כדאי להכין כמות כפולה. מקלות פוקצ'ה מבצק עם תפוחי אדמה ורוזמרין (צילום: אורלי חרמש)
כדאי להכין כמות כפולה. מקלות פוקצ'ה מבצק עם תפוחי אדמה ורוזמרין (צילום: אורלי חרמש)

בגלל אהבתי ללחם (אובססיה, ליתר דיוק) אני כל הזמן קוראת וחוקרת כדי למצוא מתכונים חדשים בתחום. לאחרונה נתקלתי במשהו מהמטבח האיטלקי, ונתתי לו טוויסט משלי: בצק פוקצ'ה שמכיל תפוחי אדמה (עד כאן איטליה) הפך למקלות לחם קלים להכנה, ספוגים בשמן זית, מבושמים ברוזמרין ופריכים בזכות נוכחות התפודים בבצק. אם יש לכם שמן מזיתים שזה עתה נמסקו (כי זו העונה), ממש הסתדרתם - הלחם הזה כל כך יחמיא לשמן זית טרי וריחני.

 

אז אם אתם מתארחים או מארחים (או פשוט אוהבים לחם טוב, כמוני) הכפילו מראש את הכמויות, כי המקלות האלו נחטפים עוד לפני שהם מגיעים לשולחן. מבטיחה לכם שהלחם הזה יהיה אחד הקבועים אצלכם במטבח.

 

מרכיבים

תבנית בגודל כ-25X40 ס"מ

 

לבצק

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים פושרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס (כ-200 גרם) תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים בפומפייה גסה
  • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף מלח

 

לציפוי

  • שמן זית
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ גס או דק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המיקסר את השמרים, המים והסוכר ומערבבים. מניחים לכמה דקות, עד שהשמרים נמסים ומתחילים לתסוס.

2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

 

 (צילום: אורלי חרמש)
    (צילום: אורלי חרמש)

     

    3. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית ומשמנים אותה בשמן זית.

    4. מעבירים את הבצק לתבנית, ובעזרת ידיים משומנות משטחים ומותחים אותו עד שולי התבנית (לחלופין, אפשר לקמח את משטח העבודה, לרדד עליו את הבצק בעזרת מערוך ואז להעביר לתבנית).

     

     (צילום: אורלי חרמש)
      (צילום: אורלי חרמש)

       

      5. מברישים את הבצק בנדיבות בשמן זית, ובעזרת גלגלת פיצה חותכים אותו למקלות ברוחב של 4-3 ס"מ (אפשר לחתוך לרוחב או לאורך התבנית). מברישים שוב בשמן זית ומפזרים מעל רוזמרין, מלח גס ופלפל שחור.

       

       (צילום: אורלי חרמש)
        (צילום: אורלי חרמש)

         

        6. אופים 30-25 דקות, עד שהפוקצ'ה מזהיבה.

         

         (צילום: אורלי חרמש)
          (צילום: אורלי חרמש)

           

          7. מיד לאחר שמוציאים את הפוקצ'ה מהתנור מעבירים את הגלגלת שוב בחריצים ומברישים שוב בשמן זית. מפרידים את המקלות ומגישים אותם חמים (אבל לא לוהטים).

           

          _______________________________________________________

           

          עוד מאפה ביתי נפלא: לחמניות בצל ופרג כמו של פעם. לחצו על התמונה למתכון

           

            (צילום: אורלי חרמש)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר פרווה
          טבעוני
          דרגת קושי בינונית
          דירוג הגולשים (7 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג