פסטה עם פטריות של חורף, עגבניות מיובשות, חמאה ויין לבן (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
6-4 מנות
- 1 חבילה פסטה מסוג פטוצ'יני
- 50 גרם חמאה
- 1 סלסילה פטריות טריות, לא משנה מאיזה סוג, חתוכות
- 4 שיני שום, פרוסות
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית קליפת לימון, מגוררת
- 4 כפות עראק או יין לבן יבש
- מלח, פלפל שחור גורס
- להגשה: 1/4 כוס פיסטוקים גרוסים, 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה ומסננים, אך לא שוטפים. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול.
- ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5 דקות.
- מוסיפים את השום, העגבניות ושמן הזית ומטגנים כדקה. מוסיפים את שאר המרכיבים ואת מי הבישול ששמרנו בצד ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים כדקה, תוך ערבוב. מסירים מהכיריים.
- מפזרים על הפסטה את הפיסטוקים והפרמזן ומגישים מיד.
- עוד מתכונים מצוינים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"