פסטה ברוטב פטריות של חורף עם עגבניות מיובשות, חמאה ויין לבן

הגשם הלך, אבל הלילות הקרירים נשארו – ואין דבר נחמד יותר מלאכול בהם צלחת של פסטה חמה, שעטופה ברוטב מפנק עם המון דברים טעימים

אינס שילת ינאי

|

25.12.17 | 22:47

פסטה עם פטריות של חורף, עגבניות מיובשות, חמאה ויין לבן (צילום: אפיק גבאי)
פסטה עם פטריות של חורף, עגבניות מיובשות, חמאה ויין לבן (צילום: אפיק גבאי)
 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 חבילה פסטה מסוג פטוצ'יני
  • 50 גרם חמאה
  • 1 סלסילה פטריות טריות, לא משנה מאיזה סוג, חתוכות
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית קליפת לימון, מגוררת
  • 4 כפות עראק או יין לבן יבש
  • מלח, פלפל שחור גורס
  • להגשה: 1/4 כוס פיסטוקים גרוסים, 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה ומסננים, אך לא שוטפים. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול.
  2. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5 דקות.
  3. מוסיפים את השום, העגבניות ושמן הזית ומטגנים כדקה. מוסיפים את שאר המרכיבים ואת מי הבישול ששמרנו בצד ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כדקה, תוך ערבוב. מסירים מהכיריים.
  5. מפזרים על הפסטה את הפיסטוקים והפרמזן ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד