
חארצ'ו - מרק עם בשר, אורז ועשבי תיבול (צילום: בר איילון)
המתכונים באדיבות מסעדת "טש וטשה" ביפו.
חארצ'ו - מרק עם בשר, אורז ועשבי תיבול
מרכיבים
5-4 מנות
- 1 ק"ג בשר בקר (מומלץ להשתמש בנתח אונטריב), חתוך לקוביות
- שמן לטיגון
- 3-2 בצלים, קצוצים
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כוס (200 גרם) אורז
- 1 צרור כוסברה, קצוצה
- 1 צרור שמיר, קצוץ
- 1 צרור בזיליקום, קצוץ
- כ-10 שיני שום, כתושות
- 2 כפות תרכיז תמרהינדי (להשיג בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים שמן בסיר וצורבים את קוביות ההבשר מכל צידיהן עד שהן משחימות. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגניםעד שהוא הופך לשקוף.
- מחזירים לסיר את הבשר ומוסיפים את רסק העגבניות ומים עד לכיסוי המרכיבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה על אש בינונית.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומבשלים 20-15 דקות נוספות, עד שהאורז מוכן.
חשלאמה – תבשיל לחי עם תפוחי אדמה וערמונים

חשלאמה – תבשיל לחי עם תפוחי אדמה וערמונים(צילום: בר איילון)
מרכיבים
10-8 מנות
- 2 ק"ג לחי עגל
- שמן לטיגון
- 1 בצל, קצוץ
- 1 גזר, מגורר
- 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
- 4-3 תפוחי אדמה, חתוכים לפלחים
- כ-4 שיני שום, כתושות
- 1 שקית ערמונים קלופים
- 3-2 פלפלי שאטה
- 3 כפיות מלח
אופן ההכנה
- מחממים בסיר שמן וצורבים את הבשר מכל הצדדים, עד שהוא משחים.
- מוסיפים 2 ליטר מים, מביאים לרתיחה ומבשלים את הבשר כשעה (אם יש צורך, מוסיפים מים בזמן הבישול).
- מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, מכסים ומבשלים כשעתיים.
- מוציאים את הבשר והירקות מהסיר (משאירים בו את הנוזלים). חותכים את הבשר לקוביות ומחזירים לסיר. מגררים את הירקות לתוך הסיר.
- מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים וליטר מים נוספים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25 דקות.