
סקונס מלוחים עם גבינה, זיתים ועשב תיבול (צילום: טל סורסקי)
חזרנו אחרי כמעט שבועיים של חופשה משפחתית מושלמת והגענו לבית עם מקרר כמעט ריק. לפני הנסיעה המקרר רוקן לגמרי, למעט ריבות וממרחים בעלי חיי מדף נצחיים, כמה צנצנות של זיתים מסוגים שונים ועגבניות מיובשות. חיפוש מהיר גילה גם חצי גוש של גבינת פטה, קצת חלב, יוגורט, ביצה אחת וכמובן כמה טון של חמאה, שלמרבה המזל עדיין היו בתוקף.
כל אחד אחר שהיה מוצא במקרר גבינת פטה, עגבניות מיובשות וזיתים שחורים ישר היה חושב על סלט פסטה, אבל למה לא להכין סקונס מושלמים? 15 דקות עבודה, ויש לכם מאפים קטנים ומושלמים שיפיצו ניחוחות בכל הבית.
מרכיבים
כ-16 סקונס
- 4 כוסות (560 גרם) קמח
- 2 1/2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור, גרוס
- 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 1 כוס יוגורט חמצמץ עם 3% שומן לפחות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
- 1 ביצה
- 100 גרם גבינת פטה, מפוררת
- 100 גרם זיתי טאסוס, מגולענים וקצוצים גס
- 3 כפות תערובת עשבי תיבול טריים (למשל: אורגנו, תימין, אזוב, רוזמרין)
- 50 גרם עגבניות מיובשות בשמן זית, מסוננות וחתוכות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה, המלח והפלפל. מוסיפים את החמאה ומעבדים בעזרת האצבעות עד לקבלת בצק פירורי.
- בקערה נפרדת, מערבבים את היוגורט, החלב והביצה לבלילה אחידה. יוצרים גומה בפירורי הבצק ויוצקים לתוכה את הבלילה. מערבבים בכף עץ רק עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את הפטה, הזיתים, עשבי התיבול והעגבניות המיובשות ומערבבים.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 1/2 1 עד 2 ס"מ. מקמחים את חלקו העליון של הבצק, קורצים בו עיגולים ומעבירים לתבנית. אוספים את שאריות הבצק וחוזרים על התהליך.
- אופים 20–17 דקות, עד הזהבה.
- עוד מתכונים מעולים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"