כל הדברים הטובים ביחד: עוגה בחושה עם אגוזים, קוקוס ושוקולד
עוגה פרווה קלה להכנה ומהירה שמבטיחה שתקבלו בכל ביס המון דברים טעימים. כדאי להכין כמות כפולה, כי היא תיגמר בצ'יק-צ'ק!

עוגה בחושה עם אגוזים, קוקוס ושוקולד (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק
- 3 ביצים גדולות
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מיץ תפוזים או מים
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
- 2/3 כוס (60 גרם) אגוזי מלך טחונים
- 100 גרם שוקולד מריר, מגורר בפומפייה גסה
- לציפוי (לא חובה): 100 גרם שוקולד מריר, 2 כפות שמן, 2 כפות מים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבניות.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים את השמן, הווניל ומיץ התפוזים ומקציפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- מערבבים בנפרד את הקמח עם אבקת האפייה, מוסיפים לבלילה ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים את הקוקוס, האגוזים והשוקולד, ומערבבים בכף רק עד שהם נטמעים בעיסה.
- יוצקים את העיסה לתבניות ואופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
- הציפוי: שמים בקערה את כל מרכיביו וממיסים במיקרוגל או בסיר לקרם אחיד. יוצקים על העוגות בעודן חמות.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות