
נתח עסיסי במיוחד. אסאדו בתנור עם ירקות שורש (צילום: אפרת מוסקוביץ)
כשאנחנו עוצרים בשווארמה על הדרך, אנחנו תמיד מבקשים שישימו לנו הרבה שומן ותמיד האיש מקבל חתיכה עסיסית על המנה ואני לא. הי, שימו גם לאישה בבקשה! בבית אני דואגת שכמעט בכל שבת יהיה אסאדו בתנור. אסאדו (הקרוי גם קשתית או שפונדרה) הוא נתח עסיסי במיוחד, שמשובץ בחתיכות שומן לרוב ונמכר במחיר נוח של כ-40 שקל לק"ג.
אי אפשר לפספס עם נתח אסאדו: הבישול האיטי של הנתח השומני מרכך את הבשר עד שהוא נופל מהעצם. בחוץ יהום הסער, בבית כל המשפחה מתכנסת מסביב לשולחן השבת והקרניבורים מסתערים על החתיכות העסיסיות. יש את החצימחונים שמעדיפים לא לדעת מאיפה הבשר הגיע ולאכול אותו קצוץ, ויש את שאר אנשי השבט שמעריכים ארוחה אמיתית ודורשים את ליטרת הבשר שלהם.
אם עוד לא הכנתם אסאדו, תופתעו לגלות כמה זה קל: אחרי השחמה של הבשר על הכיריים, מוסיפים ירקות, מכניסים לתנור ופשוט מחכים.
מרכיבים
כ-10 מנות
- 2 ק"ג נתח אסאדו, חתוך לקוביות
- 1 תפוח אדמה
- 1 בצל
- 1 קולרבי
- 1 גזר
- כמה גבעולי סלרי, ללא העלים
- שמן זית לטיגון
- 1/2 ראש שום
- צרור עלי טימין או רוזמרין
לתיבול
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 כפיות כמון
אופן ההכנה
- מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני הבישול, כדי להביאו לטמפרטורת החדר. מפזרים על הבשר את מרכיבי התיבול ומעסים לתוכו.
- מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית.
- קולפים את הירקות וחותכים אותם לחתיכות גדולות. קולפים את שיני השום.
- מחממים על להבה גבוהה סיר גדול שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים מעט שמן זית ואת קוביות הבשר בשכבה אחת, ומשחימים אותן מכל הצדדים (אם הסיר אינו מספיק גדול, עושים זאת בכמה סבבים).
- מסירים את הסיר מהכיריים ומסדרים בו בשכבות את הבשר, הירקות והשום. מניחים מעל את עלי הטימין.
- מכסים את הסיר (אם אין מכסה, משתמשים בשתי שכבות נייר אלומיניום ומקפידים שהסיר יהיה אטום היטב). צולים חצי שעה, מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות וצולים כ-4 שעות נוספות, עד שהבשר רך.
- עוד מתכונים מעולים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"
_______________________________________________________
מחפשים גיוון לארוחת שבת? קבלו עוד 4 מתכונים משובחים לצלי בקר בתנור. לחצו על התמונה