
לביבות קישואים אפויות עם שקדים, עשבי תיבול ועלי תרד (צילום: טליה הדר)
מרכיבים
כ-25 לביבות קטנות
ללביבות
- 2 זוקיני גדולים, מגוררים גס בפומפייה עפ הקליפה
- עלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצים
- עלים מ-1/2 צרור נענע, קצוצים
- 15-10 עלי בזיליקום, קצוצים
- חופן נדיב של עלי תרד טריים, קצוצים (אפשר לוותר ולהוסיף עוד משאר העלים)
- 2 ביצים
- 4 כפות פירורי לחם
- 5-4 כפות שקדים פרוסים
- אפשרות: 2 כפות גבינת פטה או בולגרית מפוררת
- 1 כף שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לאפייה
- שמן זית
- פירורי לחם
- מלח גס
להגשה
- לאבנה או יוגורט
- מעט שמן זית
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- סוחטים היטב מנוזלים את הזוקיני המגורר ושמים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים אותן בתבנית במרווחים של 1 ס"מ זו מזו (כדי לקבל לביבות אחידות אפשר להיעזר בקורצן עוגיות כדי לעצב אותן). מרססים (או מברישים בעדינות) את הלביבות במעט שמן זית ומפזרים עליהן פירורי לחם וקורט מלח גס.
- אופים כ-25 דקות, עד ששולי הלביבות משחימים.
- מניחים ללביבות להצטנן בתבנית 10-5 דקות לפני שמוציאים אותן, כדי שלא יתפרקו.
- מגישים בליווי לאבנה או יוגורט עם שמן זית ופלפל שחור.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "Eshet Style"