
פרנץ' טוסט עם שניים מחבריו הטובים ביותר: אבקת סוכר וריבה (צילום: דן לב)
המתכון באדיבות קבוצת "בנדיקט".
מרכיבים
5-3 מנות
- 10-6 פרוסות חלה או בריוש
- 60 גרם חמאה
לבלילה
- 3 ביצים
- 6 כפות (90 מ"ל) שמנת מתוקה
- 6 כפות (90 מ"ל) חלב
- 3 כפות סוכר לבן או אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון טחון
להגשה
- אבקת סוכר
- סירופ מייפל
- ריבה
אופן ההכנה
- טורפים בקערה את כל מרכיבי הבלילה. מעבירים לכלי שטוח שיהיה נוח לטבול בו את פרוסות הלחם (למשל, תבנית קטנה).
- מחממים 1/3 מכמות החמאה במחבת בינונית על להבה בינונית-נמוכה.
- טובלים פרוסת לחם בבלילה, כך שתצופה היטב משני הצדדים (אפשר לטבול פעמיים, אם רוצים פרנץ' טוסט עשיר במיוחד).
- מטגנים את פרוסת הלחם כ-2 דקות מכל צד, עד הזהבה (אפשר לטגן כמה פרוסות במקביל, תלוי בגודל המחבת). מעבירים לצלחת.
- מכינים באותו אופן את שאר הפרוסות, ואם צריך מוסיפים למחבת עוד חמאה.
- מגישים את הפרנץ' טוסט עם אבקת סוכר, סירופ מייפל וריבה.