אז מה חדש בתחום הלביבות? רעיונות לגיוון הרפרטואר בחנוכה
קצת נמאס מהלביבות הרגילות? אסנת לסטר נחלצת לעזרתכם עם שני מתכונים מיוחדים: עם תפוחי אדמה, כמון ועשבי תיבול - או עם גזר ושום בתנור

לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול עם כמון (צילום, סגנון ועריכה: אסנת לסטר)
לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול עם כמון
מתכון של יואל אבידן מיקנעם.
מרכיבים
5-4 לביבות גדולות
- 3 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים דק
- 1 גזר, מגורר דק
- 3-2 גבעולי סלרי (ללא העלים), מגוררים דק
- 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- 1 כוס כוסברה, קצוצה
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלח
- 1 כף כמון
- קורט הל טחון
- 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים, למעט השמן, לתערובת אחידה.
- מחממים שמן במחבת.
- יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
לביבות גזר אפויות
מתכון של רחל אליאס מרמת ישי.

לביבות גזר אפויות(צילום, סגנון ועריכה: אסנת לסטר)
כ-10 לביבות
- 3 גזרים, קלופים ומגוררים
- 2 שיני שום, כתושות
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
- מניחים בתבנית תלוליות מהתערובת (כ-1/2 מצקת בכל פעם) ומשטחים ומעט.
- אופים כ-15 דקות.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע