ממשיכים לתפוח בזמן הטיגון. דונאטס מבצק שמכינים בשקית (צילום: דורית מנו-טל אור)
בשיטוטי באינטרנט לקראת החג, כדי למצוא מתכונים מעניינים, הגעתי לסרטון של Jewlish בפייסבוק, שהדגים איך מכינים סופגנייה בשקית. הסרטון גרף יותר מ-29 מיליון צפיות! (נו טוב, רק אני צפיתי בו לפחות 200 פעם).
הייתי חייבת לנסות את המתכון בעצמי, אבל הכנסתי שינוי קטן: במקום סופגניות רגילות, הכנתי דונאטס. הם יצאו מושלמים: בזמן הטיגון הבצק תופח שוב והסופגניות הקטנות האלה פשוט נהדרות. וכמובן שניצלתי גם את העיגולים שקרצתי ממרכז כל דונאט והכנתי גם מהם סופגניות ביס קטנטנות:
מרכיבים
- 1/4 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים
- 3 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- אפשרות: 1 כפית ברנדי
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1/2 1 כפות שמן
- 1 ביצה
- 3 כוסות (420 גרם) קמח
אופן ההכנה
- מכניסים את כל המרכיבים לשקית לפי הסדר שבו הם רשומים. סוגרים את השקית היטב ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- שמים את השקית בקערה עם מים חמים (אבל לא רותחים) למשך שעה, להתפחה.
- מקמחים את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ולשים מעט, עד שהבצק אחיד ונוח לעבודה.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ וקורצים עיגולים עם כוס. עם כוס קטנה יותר קורצים חור במרכז כל עיגול (שומרים את הבצק של החור, כדי להכין ממנו סופגניות ביס). מרדדים את שאריות הבצק ומכינים מהן דונאטס נוספים.
- מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה נוספת.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הדונאטס והסופגניות הקטנות עד להזהבה.
- בוזקים אבקת סוכר, או מעטרים בשוקולד או ריבה.
- עוד מתכונים מעולים של דורית מנו-טל אור - בבלוג "Sweet Dooly"
_______________________________________________________
עוד רעיון מגניב לחנוכה: סופגניות מהירות בצורת כוכב. לחצו על התמונה