
פשטידת בצלים עם מעט מאוד קמח (צילום: עודד חוברה)
מי מרח על עצמו מיץ בצל ולמה - צפו וגלו
מרכיבים
תבנית פיירקס 25X35 ס"מ או תבנית עגולה
8 מנות / 120 קלוריות למנה
- 1 כף שמן
- 8-6 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
- 3 כרשות (רק החלק הלבן), שטופות ופרוסות לעיגולים דקים
- 1 כפית עלי טימין טרי
- 1 חבילת בצל ירוק, שטוף וקצוץ
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 4 ביצים
- 150 מ"ל יוגורט טבעי 3%
- 4 כפות קמח מלא תופח
- מלח
- 200 גרם גבינה צפתית 5%, פרוסה
- שומשום שחור או מלא לקישוט לא חייבים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצלים ומאדים אותם כ-5 דקות.
- מוסיפים את הכרשות ואת הטימין, מערבבים ומאדים עד להזהבה.
- מוסיפים את הבצל הירוק ומאדים 3-2 דקות נוספות. מכבים ומצננים. אם ניגרים נוזלים, מסננים אותם.
- מערבבים יחד את הגבינה הלבנה, הביצים, היוגורט, הקמח והמלח. מוסיפים את תערובת הבצלים ומערבבים עד לפיזור אחיד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית, משטחים, מסדרים מעל את פרוסות הצפתית ובוזקים את השומשום.
- אופים בתנור 45-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה והיא קפיצית למגע.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
-------------------------------------------------------------------------------------
מאפה דיאטטי טעים ופשוט להכנה נוסף של ליאורה חוברה