סופגניות קלאסיות (כי מישהו בבית הרי חייב לדעת להכין אותן)

הזדמנות אחרונה לפני שחג חנוכה נגמר: סופגניות אמיתיות בלי טריקים ובלי קיצורי דרך - אבל עם טעם וריח משגעים, ממש כמו בקונדיטוריה

צפו: אחת ולתמיד - איך להזליף נכון את הריבה לתוך הסופגניה
סופגניות אמיתיות (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סופגניות אמיתיות (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים

 

(50-40 סופגניות בינוניות)

 

לבצק

  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב פושר
  • 80 גרם שמרים טריים, מפוררים
  • 3/4 כוס + 1 כף שטוחה (160 גרם) סוכר
  • 1 ק"ג קמח (+ 2 כפות, אם צריך)
  • 1/8 כפית מלח
  • 150 גרם חמאה, רכה
  • 3 כפות רום (משקה, לא תמצית) או ברנדי
  • 4 ביצים

 

להתפחה השנייה:

  • ספריי שמן או 3–2 כפות שמן קנולה

 

לטיגון:

  • 1 1/2 ליטרים שמן קנולה

 

למלית:

  • 2 כוסות ריבה
  • 2-1 כפות מים רותחים

 

להגשה:

  • אבקת סוכר

 

ההכנה

1. הבצק: יוצקים את החלב לקערית. מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים היטב, עד שהשמרים נמסים.

2. שמים בקערת המערבל, או בקערת מעבד המזון עם וו הלישה, את הקמח ואת כל יתרת מרכיבי הסופגניות. יוצקים פנימה את תכולת קערית החלב־שמרים ומעבדים במהירות נמוכה 5-4 דקות. מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים 5 דקות נוספות, עד שנוצר בצק אחיד המתלכד סביב וו הלישה ומגעו רך ולא דביק מדי. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד 2 כפות קמח ומעבדים כ־2 דקות נוספות.

3. מכסים את קערת המערבל במגבת מטבח לחה ומניחים להתפחה כשעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מרפדים 3-2 תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מקמחים קלות משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל־50–40 חתיכות שוות (במשקל 60-50 גרם כל אחת) ומעצבים לכדור, בערך בגודל כדור פינג פונג. מניחים בתבניות במרווחים של 5 ס"מ ומרססים בספריי שמן או מברישים קלות בשמן. מכסים במגבת מטבח נקייה ומניחים להתפחה כשעה, עד שהכדורים תפוחים מאוד.

5. הטיגון: יוצקים את השמן למחבת עמוקה (ווק) או לסיר רחב, כך שיגיע לעומק כ־7 ס"מ. מחממים כ־5 דקות על להבה גבוהה. בודקים: מניחים בזהירות בשמן חתיכת בצק קטנה. אם מיד נוצרות סביבה בועות עדינות, החום מתאים לטיגון (אם יש מדחום למטבח – הטמפרטורה צריכה להיות 170 מעלות). מנמיכים את הלהבה לבינונית ומטגנים 6-5 סופגניות בכל פעם, כדקה וחצי מכל צד. מעבירים למגש מרופד בנייר מטבח לספיגת עודפי שמן. מצננים כ־5 דקות.

6. המלית: מערבבים את הריבה והמים ומעבירים למזרק או לשק זילוף עם צנתר צר וארוך. מזריקים מעט מהמלית למרכז הסופגניות.

7. ההגשה: מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד.

 

  • זמן הכנה: כ-3 שעות
  • דרגת קושי: מורכב
  • איך שומרים: סופגנייה טעימה רק כמה שעות אחרי הטיגון, אבל אפשר לחלק את ההכנה - מכינים יום מראש את הבצק עד להתפחה השנייה, ומאחסנים את התבניות עם כדורי הבצק המשומנים, מכוסים במגבת, במקרר. למחרת מוציאים ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה עד שעה וחצי, לתפיחה מלאה. ממשיכים מסעיף 5, בהתאם למתכון.

 

  • עוד מתכוני סופגניות וקינוחים לחג החנוכה במוסף "שף", המצורף חינם לגליון לאשה, השבוע בדוכנים

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד