המרכיבים
(25-20 סופגניות קטנות)
לסופגניות
- 3 ביצים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה או גבינה לבנה יבשה (למשל, "טוב טעם" או "כנען")
- 1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
לטיגון
- 1 ליטר שמן קנולה
לציפוי
- 1/3 כוס (50 גרם) סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
ההכנה
1. הסופגניות: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים כדקה, עד שהבלילה מבהירה. מוסיפים את הגבינה וממשיכים לעבד, עד שהיא נבלעת בבלילה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים לעיסה אחידה.
2. הטיגון: מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק (אם יש מדחום למטבח, מחממים ל־175 מעלות) על להבה בינונית.
3. ממלאים כוס במים פושרים. טובלים כף במים ומנערים קלות. נוטלים בכף מעט מעיסת הסופגניות ומחליקים אל סיר השמן. מכינים כך 5–4 סופגניות בכל פעם ומטגנים כ־4 דקות, עד הזהבה (הסופגניות מתהפכות בעצמן, אבל אם צריך – מסייעים להן בדחיפה קלה). מעבירים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי שמן.
4. הציפוי: מערבבים בצלחת עמוקה את הסוכר והקינמון. מגלגלים את הסופגניות המוכנות בתערובת, לציפוי מלא. מגישים מיד.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: הסופגניות טעימות כשהן טריות, אבל אפשר להכין את העיסה עד 5 שעות מראש ולשמור, מכוסה היטב, במקרר. כשרוצים, מחממים את השמן, מטגנים, מגלגלים בציפוי ומגישים.