לביבות בטטה עם גבינה בולגרית ובצל מקורמל (צילום: הילה שרמן, סגנון: תמר אמור)
כתומות
לביבות בטטה עם גבינה בולגרית ובצל מקורמל
מרכיבים
כ-20 לביבות
- 5 בטטות בינוניות
- 4 בצלים גדולים
- 250 גרם גבינת בולגרית
- 3 ביצים
- 1 כוס ועוד 1 כף (150 גרם) קמח מנופה
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות פלפל לבן טחון
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- הבצל המקורמל: מקלפים את הבצלים, חוצים אותם לאורכם ופורסים.
- משמנים קלות מחבת גדולה ומחממים על אש נמוכה. מוסיפים את הבצלים ו-1/2 כפית מלח ומערבבים. מטגנים כשעה, עד שהבצלים מתקרמלים ומקבלים גוון חום כהה. מדי כמה דקות מערבבים ומוסיפים כף מים, כדי למנוע מהבצלים להישרף.
- הלביבות: מקלפים את הבטטות ומגררים בפומפייה גסה. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את הבצל המקורמל, הגבינה, הביצים, הקמח, הפלפל ו-2 כפיות מלח. מערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת על אש בינונית.
- בוצעים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים ללביבות. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
- כדאי להגיש עם: אבקת סוכר וסירופ מייפל.
ירוקות
לביבות ברוקולי אפויות עם גבינת פקורינו ושקדים
מרכיבים
כ-20 לביבות
- 650 גרם ברוקולי
- 2 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד)
- 200 גרם גבינת פקורינו, מגוררת
- 1 גביע (250 גרם) קוטג'
- 2 ביצים, טרופות
- 4 כפות שקדים, טחונים גס (אפשר להשתמש גם באגוזי מלך או פקאן)
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל להכנה מהירה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- מבשלים את הברוקולי בשלמותו במשך 12 דקות במים רותחים. מסננים ומצננים מעט. קוצצים דק-דק, כולל הגבעולים (אפשר להיעזר במעבד מזון), סוחטים ומעבירים לקערה.
- קוצצים את הכרשה דק ומעבירים לקערה עם הברוקולי. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בוצעים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג, משטחים ללביבות ומניחים בתבנית במרווחים שווים.
- אופים כ-10 דקות, הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהלביבות מזהיבות.
- כדאי להגיש עם: סלט עגבניות ונענע.
סגולות
לביבות סלק אפויות עם תרד, נענע ושיבולת שועל
מרכיבים
כ-20 לביבות
- 4 סלקים גדולים, מקולפים
- 2 כוסות עלי תרד
- 1 בצל
- שמן לטיגון
- 3 ביצים
- 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל להכנה מהירה
- 1/2 כוס עלי נענע
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מגררים את הסלק בפומפייה גסה. סוחטים היטב ומעבירים לקערה גדולה.
- קוצצים דק את עלי התרד ואת הבצל.
- מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את התרד והבצל כ-2 דקות. מעבירים לקערה עם הסלק.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, ומערבבים לתערובת אחידה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בוצעים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג, משטחים ללביבות ומניחים בתבנית במרווחים שווים.
- אופים 20-15 דקות, עד שהלביבות משחימות.
- כדאי להגיש עם: מטבל יוגורט - מערבבים בקערה 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט עם מלפפון (או קישוא) מגורר, מיץ מ-1/2 לימון, כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל לבן גרוס.
- שפית תמר אמור היא הבעלים של קייטרינג מוטיבו
ובית לאירועים לוקה
_______________________________________________________
ויש גם 3 מתכונים ללביבות גבינה נהדרות - מתוקות ומלוחות. לחצו על התמונה