חג טעים נחמד: 3 לביבות מיוחדות שיהפכו את חנוכה למעניין יותר

כתומות עם בטטה ובצל מקורמל, ירוקות עם ברוקולי ושקדים או סגולות עם סלק ונענע: תמר אמור הופכת את מגש הלביבות שלכם לטעים וצבעוני במיוחד

תמר אמור

|

11.12.17 | 09:50

לביבות בטטה עם גבינה בולגרית ובצל מקורמל (צילום: הילה שרמן, סגנון: תמר אמור)
לביבות בטטה עם גבינה בולגרית ובצל מקורמל (צילום: הילה שרמן, סגנון: תמר אמור)

כתומות

לביבות בטטה עם גבינה בולגרית ובצל מקורמל

 

מרכיבים

כ-20 לביבות

 

  • 5 בטטות בינוניות
  • 4 בצלים גדולים
  • 250 גרם גבינת בולגרית
  • 3 ביצים
  • 1 כוס ועוד 1 כף (150 גרם) קמח מנופה
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות פלפל לבן טחון
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. הבצל המקורמל: מקלפים את הבצלים, חוצים אותם לאורכם ופורסים.
  2. משמנים קלות מחבת גדולה ומחממים על אש נמוכה. מוסיפים את הבצלים ו-1/2 כפית מלח ומערבבים. מטגנים כשעה, עד שהבצלים מתקרמלים ומקבלים גוון חום כהה. מדי כמה דקות מערבבים ומוסיפים כף מים, כדי למנוע מהבצלים להישרף.
  3. הלביבות: מקלפים את הבטטות ומגררים בפומפייה גסה. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את הבצל המקורמל, הגבינה, הביצים, הקמח, הפלפל ו-2 כפיות מלח. מערבבים היטב.
  4. מחממים שמן במחבת על אש בינונית.
  5. בוצעים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים ללביבות. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.

 

  • כדאי להגיש עם: אבקת סוכר וסירופ מייפל.

 

 

ירוקות

לביבות ברוקולי אפויות עם גבינת פקורינו ושקדים

 

לביבות ברוקולי אפויות עם גבינת פקורינו ושקדים (צילום: הילה שרמן, סגנון: תמר אמור)
    לביבות ברוקולי אפויות עם גבינת פקורינו ושקדים(צילום: הילה שרמן, סגנון: תמר אמור)

     

    מרכיבים

    כ-20 לביבות

     

    • 650 גרם ברוקולי
    • 2 גבעולי כרשה (החלק הלבן בלבד)
    • 200 גרם גבינת פקורינו, מגוררת
    • 1 גביע (250 גרם) קוטג'
    • 2 ביצים, טרופות
    • 4 כפות שקדים, טחונים גס (אפשר להשתמש גם באגוזי מלך או פקאן)
    • 1/2 1 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל להכנה מהירה
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
    2. מבשלים את הברוקולי בשלמותו במשך 12 דקות במים רותחים. מסננים ומצננים מעט. קוצצים דק-דק, כולל הגבעולים (אפשר להיעזר במעבד מזון), סוחטים ומעבירים לקערה.
    3. קוצצים את הכרשה דק ומעבירים לקערה עם הברוקולי. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
    4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בוצעים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג, משטחים ללביבות ומניחים בתבנית במרווחים שווים.
    5. אופים כ-10 דקות, הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהלביבות מזהיבות.

     

    • כדאי להגיש עם: סלט עגבניות ונענע.

     

     

    סגולות

    לביבות סלק אפויות עם תרד, נענע ושיבולת שועל

     

    לביבות סלק אפויות עם תרד ושיבולת שועל (צילום: הילה שרמן, סגנון: תמר אמור)
      לביבות סלק אפויות עם תרד ושיבולת שועל(צילום: הילה שרמן, סגנון: תמר אמור)

       

      מרכיבים

      כ-20 לביבות

       

      • 4 סלקים גדולים, מקולפים
      • 2 כוסות עלי תרד
      • 1 בצל
      • שמן לטיגון
      • 3 ביצים
      • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל להכנה מהירה
      • 1/2 כוס עלי נענע
      • 2 כפיות מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. מגררים את הסלק בפומפייה גסה. סוחטים היטב ומעבירים לקערה גדולה.
      3. קוצצים דק את עלי התרד ואת הבצל.
      4. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את התרד והבצל כ-2 דקות. מעבירים לקערה עם הסלק.
      5. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, ומערבבים לתערובת אחידה.
      6. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. בוצעים מהתערובת כדורים בגודל פינג פונג, משטחים ללביבות ומניחים בתבנית במרווחים שווים.
      7. אופים 20-15 דקות, עד שהלביבות משחימות.

       

      • כדאי להגיש עם: מטבל יוגורט - מערבבים בקערה 1 כוס (240 מ"ל) יוגורט עם מלפפון (או קישוא) מגורר, מיץ מ-1/2 לימון, כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל לבן גרוס.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם 3 מתכונים ללביבות גבינה נהדרות - מתוקות ומלוחות. לחצו על התמונה

       

        (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר חלבי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (6 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג