מוכנה ב-20 דקות בלבד: פיצה
מהירה במיוחד מבצק שמרים

כן, קראתם נכון: רק 10 דקות עבודה ו-10 דקות אפייה – ויש לכם (ולילדים, כמובן) פיצה ביתית חמה מהתנור עם איזה תוספות שבא לכם

אפשר להשתמש גם בקמח שמרים. פיצה ביתית מהירה (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
אפשר להשתמש גם בקמח שמרים. פיצה ביתית מהירה (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
פיצה מבצק ללא התפחה: רק 10 דקות עבודה ו-10 דקות אפייה. לעבודה קלה אפילו יותר, אפשר להשתמש בקמח שמרים. הרוטב אינו דורש בישול והתוצאה טעימה וטרייה.

 

מרכיבים

פיצה בתבנית תנור גדולה

 

לרוטב

  • 1 כוס ‭250)‬ מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 1 כף שמן זית
  • ‭2-1‬ שיני שום, קלופות וכתושות
  • ‭3/4‬ כפית מלח
  • מעט פלפל שחור, גרוס גס
  • אפשרות: מעט סוכר

 

לבצק

  • ‭2 3/4‬ כוסות ‭1 +‬ כף ‭400)‬ גרם) קמח לפיצה או קמח לבן
  • 20 גרם שמרים טריים מגורענים או 1 כף שטוחה (‭8-7‬ גרם) שמרים יבשים
  • ‭3/4‬ כף שטוחה ‭6)‬ גרם) מלח דק
  • ‭1/2‬ כף סוכר
  • 1 כוס פחות 1 כף ‭230)‬ מ"ל) מים פושרים (עד 30 מעלות)
  • ‭1 1/2‬ כפות שמן זית

 

לציפוי

  • ‭130-120‬ גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
  • גרגירי תירס
  • ‭3-2‬ כפות קוביות פלפל אדום

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  2. הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בצד.
  3. הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מוסיפים את המים ושמן הזית ומערבבים בכף עד שנוצר בצק. מעבירים למשטח מקומח ולשים כ-2 דקות.
  4. פורשים דף אפייה על משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים עליו את הבצק למלבן בגודל התבנית. מעבירים לתבנית יחד עם נייר האפייה. יוצקים את הרוטב ומורחים על כל הבצק, אבל משאירים שוליים נקיים.
  5. הציפוי: מפזרים את המוצרלה וכל תוספת אחרת (תירס ופלפל אדום, במקרה שלנו).
  6. אופים ‭10-8‬ דקות, עד ששולי הבצק משחימים היטב. מוציאים ומגישים חם.

_______________________________________________________

 

 עוד מאפה זריז לארוחת הערב: סמבוסק גבינה בלי טיגון מבצק מהיר. לחצו על התמונה למתכון

 

  (צילום: אפיק גבאי)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (27 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג