
לשימוש בכתבה בלבד אורז עם לוביה
(אורז עם לוביה ומנגולד)
אני אוהבת להשתמש בלוביה יבשה לא רק בגלל הטעם, אלא גם מפני שהיא מתבשלת מהר יותר משעועית לבנה רגילה. השרייה של שעתיים ובישול של 40-30 דקות - והיא מוכנה.
במתכון הזה שילבתי אותה עם אורז, כך שמלבד כתוספת המנה יכולה לשמש גם כעיקרית לטבעונים.
מרכיבים
6-4 מנות
- 1/2 כוס (100 גרם) לוביה יבשה
- 1 צרור מנגולד
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3-2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי
- 2-1 כפות מיץ לימון
- אפשרות: פלפל ירוק חריף, פרוס
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במים במשך 4-2 שעות. מסננים.
- קוצצים את החלק הירוק של המנגולד. קוצצים גם את הבצל.
- מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד ומאדים כ-10 דקות דקות, עד שהמנגולד מתרכך ומאבד מנפחו.
- מוסיפים את השעועית וכוס מים, ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים. מבשלים 20 דקות.
- מוסיפים לסיר את האורז, מיץ הלימון, הפלפל החריף (אם רוצים) ו-2 כוסות מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מכסים ומבשלים 40-30 דקות על אש נמוכה.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"