
אורז עם לוביה ומנגולד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
אני אוהבת להשתמש בלוביה יבשה לא רק בגלל הטעם, אלא גם מפני שהיא מתבשלת מהר יותר משעועית לבנה רגילה. השרייה של שעתיים ובישול של 40-30 דקות - והיא מוכנה.
במתכון הזה שילבתי אותה עם אורז, כך שמלבד כתוספת המנה יכולה לשמש גם כעיקרית לטבעונים.
מרכיבים
6-4 מנות
- 1/2 כוס (100 גרם) לוביה יבשה
- 1 צרור מנגולד
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3-2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי
- 2-1 כפות מיץ לימון
- אפשרות: פלפל ירוק חריף, פרוס
אופן ההכנה
- משרים את השעועית במים במשך 4-2 שעות. מסננים.
- קוצצים את החלק הירוק של המנגולד. קוצצים גם את הבצל.
- מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד ומאדים כ-10 דקות דקות, עד שהמנגולד מתרכך ומאבד מנפחו.
- מוסיפים את השעועית וכוס מים, ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים. מבשלים 20 דקות.
- מוסיפים לסיר את האורז, מיץ הלימון, הפלפל החריף (אם רוצים) ו-2 כוסות מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מכסים ומבשלים 40-30 דקות על אש נמוכה.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"