ארוחה שלמה בתבנית אחת: עוף בלימון ושום עם תפוחי אדמה
בימים כאלה, כשהחורף משחק מחבואים, כבר בא משהו מחמם – אבל שלא יהיה כבד מדי. וזה בדיוק מה שהמנה הזאת יודעת לעשות, בזכות הרוטב החמצמץ

עוף בלימון ושום עם תפוחי אדמה (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
4 מנות
- 8 שוקי עוף (או נתח אחר שמעדיפים)
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לפלחים קטנים
- 1 לימון, חתוך ל-8 פלחים (עם הקליפה)
- 5-4 ענפי תימין
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף דבש
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת או כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
- 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
- מסדרים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב.
- מניחים מעל את פלחי הלימון וענפי התימין ואופים שעה ורבע עד שעה וחצי.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
_________________________________________________________________________
רעיון נוסף לארוחה מהירה בסיר אחד: פתיתים עם בשר. לחצו על התמונה למתכון