ארוחה שלמה בתבנית אחת: עוף בלימון ושום עם תפוחי אדמה

בימים כאלה, כשהחורף משחק מחבואים, כבר בא משהו מחמם – אבל שלא יהיה כבד מדי. וזה בדיוק מה שהמנה הזאת יודעת לעשות, בזכות הרוטב החמצמץ

אפרת סיאצ'י

|

03.12.17 10:40

לשימוש בכתבה בלבד עוף בלימון עם תפוחי אדמה
לשימוש בכתבה בלבד עוף בלימון עם תפוחי אדמה (עוף בלימון ושום עם תפוחי אדמה)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 8 שוקי עוף (או נתח אחר שמעדיפים)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לפלחים קטנים
  • 1 לימון, חתוך ל-8 פלחים (עם הקליפה)
  • 5-4 ענפי תימין

 

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת או כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס

 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
  3. מסדרים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב.
  4. מניחים מעל את פלחי הלימון וענפי התימין ואופים שעה ורבע עד שעה וחצי.

 

_________________________________________________________________________

 

רעיון נוסף לארוחה מהירה בסיר אחד: פתיתים עם בשר. לחצו על התמונה למתכון

 

צילום: אפרת סיאצ'י
לשימוש בכתבה בלבד פתיתים עם ירקות פתיתים עם בשר קציצות פתיתים (צילום: אפרת סיאצ'י)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד