מושלם בערב קריר: ריזוטו עם חצילים, יין לבן, פקורינו וברינזה

לא חייבים לחכות שיהיה קפוא כדי ליהנות מריזוטו מהביל: רומי נדלר חושבת על סיציליה ונותנת למנה האיטלקית גוון מקומי ורענן עם חצילים בשתי שיטות הכנה

מערכת Xnet

|

30.11.17 | 21:45

ריזוטו עם חצילים, יין לבן, פקורינו וברינזה (צילום: הדס ניצן)
ריזוטו עם חצילים, יין לבן, פקורינו וברינזה (צילום: הדס ניצן)

מתכון של רומי נדלר, באדיבות משק יעקבס.

 

המנה שהכי מסמלת בשבילי את החורף היא ריזוטו מהביל, חם ומנחם. אבל על אף שדצמבר כבר פה, החורף עדיין די ממאן לבוא. אז החלטתי לתת למנה גוון מקומי ורענן, ולהכין ריזוטו חצילים משגע.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 400 גרם אורז לריזוטו (אורבוריו או קרנרולי)
  • 1 חציל גדול
  • 1 חציל קטן
  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 80 גרם גבינת פקורינו, מגוררת
  • 30 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת ברינזה, מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לציר הירקות
  • 2 גזרים, חתוכים גס
  • 3 ענפי סלרי, עם העלים, חתוכים גס
  • 1 בצל גדול, חתוך גס

 

אופן ההכנה

  1. מכינים את ציר הירקות: ממלאים סיר בליטר מים קרים ומוסיפים את הגזר, הסלרי, הבצל, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות. מכסים ומשאירים חם על אש קטנה.
  2. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  3. שמים את החציל הגדול על רשת במרכז התנור ומניחים מתחת לרשת תבנית, לקליטת הנוזלים. קולים 20-15 דקות, עד שהחציל מתרכך. מוציאים את בשר החציל וקוצצים אותו. שומרים חם.
  4. בינתיים חותכים את החציל הקטן לקוביות ומטגנים בשמן זית עמוק עד להשחמה. מעבירים לצלחת וממליחים. שומרים חם.
  5. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את האורז ומערבבים כדי שהשמן יעטוף אותו. מוסיפים את היין וממתינים כ-2 דקות, עד שהוא מתאדה.
  6. מוסיפים מצקת מהסיר ומבשלים, תוך ערבוב, עד שכל הנוזלים נספגים באורז. מוסיפים מצקת נוספת ומבשלים שוב, תוך ערבוב, עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים להוסיף כך מצקות מהציר, עד שהאורז מוכן – במשך כ-15 דקות אם רוצים אורז אל-דנטה, ו-20 דקות אם מעדיפים אורז רך.
  7. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל, אם רוצים (זכרו שגם בגבינות יש מלח).
  8. מוסיפים את החציל הקלוי (חשוב שיהיה חם), גבינת הפקורינו והחמאה. מכסים את הסיר, מורידים מהכיריים ומניחים ל-5 דקות.
  9. מערבבים, מוסיפים את החצילים המטוגנים ואת גבינת הברינזה. מגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג