קציצות סלמון ברוטב עגבניות
פיקנטי עם כוסברה וכורכום

קציצות דג עם פירורי פנקו שמוסיפים קראנץ', אבל הכי חשוב זה הרוטב - שרק מחכה לפרוסת לחם שתנגב אותו (ואם יש חלה, אז זה בכלל מושלם)

מירי צדוק

|

27.11.17 | 20:31

קציצות סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי (צילום: מירי צדוק)
קציצות סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

8-6 מנות

 

לקציצות הסלמון
  • 800 גרם פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות בגודל כ-3 ס"מ
  • 1 בצל גדול, קצוץ גס
  • 6 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, חצוי ונקי מגרעינים
  • 1 צרור כוסברה, קצוץ גס
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס
  • 3/4 כוס פירורי פנקו

 

לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כמון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות
  • 2 פלפלים חריפים, נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות
  • 4-3 שיני שום, קצוצות
  • 1 קופסה (800 גרם) עגבניות שלמות מקולפות
  • 2 עגבניות טריות, קצוצות

 

אופן ההכנה

  1. קציצות הסלמון: שמים במעבד מזון את כל מרכיביהן, למעט פירורי הפנקו, וטוחנים בכמה פולסים, עד שמתקבלת עיסה גסה (לא נורא אם יישארו בה חתיכות גדולות של סלמון).
  2. מעבירים את התערובת לקערה, מוספים את פירורי הפנקו ומערבבים היטב. מכסים ומניחים שעה במקרר.
  3. הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את התבלינים (למעט מלח) ומטגנים כדקה, תוך ערבוב, עד שהם מפיצים ריח נעים.
  4. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים ומטגנים 10 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
  5. מוסיפים את העגבניות המשומרות והטריות, מתבלים במלח ומבשלים כ-15 דקות.
  6. בזמן שהרוטב מתבשל יוצרים מעיסת הדגים קציצות בגודל של כדור פינג פונג (יתקבלו כ-18 יחידות) ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה.
  7. טוחנים את הרוטב במעבד מזון למרקם חלק ומחזירים לסיר. מוסיפים את קציצות הסלמון, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג