
קציצות סלמון ברוטב עגבניות פיקנטי (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
8-6 מנות
לקציצות הסלמון
- 800 גרם פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות בגודל כ-3 ס"מ
- 1 בצל גדול, קצוץ גס
- 6 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
- 1/2 פלפל ירוק חריף, חצוי ונקי מגרעינים
- 1 צרור כוסברה, קצוץ גס
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס
- 3/4 כוס פירורי פנקו
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כמון
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות
- 2 פלפלים חריפים, נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות
- 4-3 שיני שום, קצוצות
- 1 קופסה (800 גרם) עגבניות שלמות מקולפות
- 2 עגבניות טריות, קצוצות
אופן ההכנה
- קציצות הסלמון: שמים במעבד מזון את כל מרכיביהן, למעט פירורי הפנקו, וטוחנים בכמה פולסים, עד שמתקבלת עיסה גסה (לא נורא אם יישארו בה חתיכות גדולות של סלמון).
- מעבירים את התערובת לקערה, מוספים את פירורי הפנקו ומערבבים היטב. מכסים ומניחים שעה במקרר.
- הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את התבלינים (למעט מלח) ומטגנים כדקה, תוך ערבוב, עד שהם מפיצים ריח נעים.
- מוסיפים את שני סוגי הפלפלים ומטגנים 10 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את העגבניות המשומרות והטריות, מתבלים במלח ומבשלים כ-15 דקות.
- בזמן שהרוטב מתבשל יוצרים מעיסת הדגים קציצות בגודל של כדור פינג פונג (יתקבלו כ-18 יחידות) ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה.
- טוחנים את הרוטב במעבד מזון למרקם חלק ומחזירים לסיר. מוסיפים את קציצות הסלמון, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות.
- עוד מתכונים מעולים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"