קישואים ממולאים באורז בנוסח סורי עם נענע, מיץ לימון ופירות יבשים

מתכון אותנטי מהמטבח של יוצאי סוריה: קישואים קטנטנים עם טעם גדול, בזכות התיבול המיוחד והבישול הארוך

מרילין איילון

|

27.11.17 | 16:12

קישואים ממולאים באורז בנוסח סורי (צילום: מרילין איילון)
קישואים ממולאים באורז בנוסח סורי (צילום: מרילין איילון)
קבלו שתיים מנפלאות הרשת: הראשונה היא לגלות, פתאום באמצע החיים, שיש לך קרובי משפחה מסוריה; והשנייה – לקבל מהם את המתכון לקישואים הנפלאים האלה. השילוב של הנענע עם מיץ הלימון והפירות היבשים: וואוו אחד גדול, תפארת המטבח הלבנוני-סורי.

 

בקיצור: קישואים קטנטנים עם טעם גדול - מתכון אותנטי מבית אמה של אורית(ה).

 

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • 20 קישואים קטנים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 8 שזיפים מיובשים
  • 8 משמשים מיובשים
  • 1/2 צרור נענע (העלים בלבד), קצוץ
  • מיץ מ-1/2 1 לימונים

 

למלית
  • 1/2 כוס (100 גרם) אורז (רצוי עגול) שטוף
  • 1/2 צרור נענע (העלים בלבד), קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. קוטמים את הקישואים באחד מצידיהם ומרוקנים את תוכנם בעזרת סכין.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המלית וממלאים את הקישואים עד למחציתם (האורז יתפח בבישול).
  3. שמים את השמן והשום בסיר רחב ושטוח ומחממים על אש בינונית-נמוכה. בזמן שהשמן מתחמם מסדרים את הקישואים בסיר, אפשר בכמה קומות. מערבבים את המים עם המלח ועם פלפל ויוצקים לסיר. מוסיפים את הפירות היבשים ואת הנענע.
  4. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים שעה.
  5. מוסיפים מיץ הלימון ומבשלים את הקישואים הממולאים שעה נוספת, עד שרוב הנוזלים נספגים באורז.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג