
קישואים ממולאים באורז בנוסח סורי (צילום: מרילין איילון)
קבלו שתיים מנפלאות הרשת: הראשונה היא לגלות, פתאום באמצע החיים, שיש לך קרובי משפחה מסוריה; והשנייה – לקבל מהם את המתכון לקישואים הנפלאים האלה. השילוב של הנענע עם מיץ הלימון והפירות היבשים: וואוו אחד גדול, תפארת המטבח הלבנוני-סורי.
בקיצור: קישואים קטנטנים עם טעם גדול - מתכון אותנטי מבית אמה של אורית(ה).
מרכיבים
6-5 מנות
- 20 קישואים קטנים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 4 שיני שום, פרוסות
- 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 8 שזיפים מיובשים
- 8 משמשים מיובשים
- 1/2 צרור נענע (העלים בלבד), קצוץ
- מיץ מ-1/2 1 לימונים
למלית
- 1/2 כוס (100 גרם) אורז (רצוי עגול) שטוף
- 1/2 צרור נענע (העלים בלבד), קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- קוטמים את הקישואים באחד מצידיהם ומרוקנים את תוכנם בעזרת סכין.
- מערבבים את כל מרכיבי המלית וממלאים את הקישואים עד למחציתם (האורז יתפח בבישול).
- שמים את השמן והשום בסיר רחב ושטוח ומחממים על אש בינונית-נמוכה. בזמן שהשמן מתחמם מסדרים את הקישואים בסיר, אפשר בכמה קומות. מערבבים את המים עם המלח ועם פלפל ויוצקים לסיר. מוסיפים את הפירות היבשים ואת הנענע.
- מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים שעה.
- מוסיפים מיץ הלימון ומבשלים את הקישואים הממולאים שעה נוספת, עד שרוב הנוזלים נספגים באורז.
- עוד מתכונים מעולים של מרילין איילון - בבלוג "Ma Blogeria"