לא שמים עין: שני מתכונים מיוחדים עם ביצים במקום החביתה הרגילה

אסנת לסטר ממשיכה לחדש עם מתכונים שיגוונו לכם את ארוחת הערב. והפעם: ביצים ממולאות ומטוגנות בקליפתן – ו"שניצל" ביצים

אסנת לסטרפורסם: 22.11.17 21:55
ביצים ממולאות מטוגנות בקליפתן (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
ביצים ממולאות מטוגנות בקליפתן (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

בשבוע שעבר פרסמתי כאן שני מתכוני ביצים מיוחדים – אפויות ברוטב בשמל עם אפונה, או כחלק מסלט בתוך סירת אבוקדו. השבוע תמצאו כאן עוד שני רעיונות למתכוני ביצים קצת אחרים, שירעננו לכם את התפריט בארוחת הערב.

 

ביצים ממולאות מטוגנות בקליפתן

מתכון של אנה תם מקצרין.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 ביצים קשות
  • 2 כפות חמאה, רכה
  • 1/2 כוס שמיר, קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. בעזרת סכין קטנה וחדה חוצים בזהירות את הביצים הקשות לאורכן, בלי לקלף אותן.
  2. מרוקנים בעדינות את חצאי הביצים ושומרים את הקליפות המרוקנות בצד.
  3. מועכים את תוך הביצים ומערבבים עם החמאה, השמיר הקצוץ, מלח ופלפל.
  4. ממלאים בזהירות את חצאי הביצים בתערובת - המילוי יבלוט מעט מהביצה.
  5. מחממים במחבת מעט שמן זית ומניחים את הביצים הממולאות כשצידן הממולא פונה כלפי מטה. מטגנים עד להזהבה.

 

 

"שניצל" ביצים קשות ממולאות

מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן

 

"שניצל" ביצים קשות ממולאות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    "שניצל" ביצים קשות ממולאות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 4 ביצים קשות
    • 1 ביצה לא מבושלת, טרופה
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית כורכום
    • 1 כפית כמון
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • 4 כפות פירורי לחם
    • 1/4 כוס שמן

     

    למילוי
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 כפית כמון
    • 1/2 כפית כורכום

     

    להגשה
    • זיתים ירוקים
    • פטרוזיליה קצוצה

     

    אופן ההכנה
    1. קולפים את הביצים הקשות וחוצים אותן לאורכן. מוציאים את החלמונים ושומרים אותם בקערית.
    2. שמים בקערית את הביצה הטרופה, המלח, הכורכום, הכמון והפפריקה, ומערבבים לבלילה אחידה. מפזרים את פירורי הלחם בצלוחית.
    3. טובלים את "סירות" הביצים המרוקנות בבלילת הביתה ולאחר מכן מצפים אותם בפירורי הלחם.
    4. מועכים את החלמונים בקערית, מוסיפים להם את מרכיבי המילוי ומערבבים. ממלאים בתערובת את סירות הביצים המטוגנות.
    5. מקשטים בזיתים ובפטרוזיליה ומגישים מיד.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)