
קינוח טורקי ללא קמח, מוצרי חלב או בישול (צילום: Shuttertstock)
מרכיבים
- 6 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים גס
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף דבש
- 1/2 כפית ציפורן טחון
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית פלפל אנגלי, טחון
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית זנגוויל טחון
- 2 כפיות קורנפלור, מעורבבות היטב עם מעט מאוד מים
- 100 גרם פיסטוקים טבעיים, קצוצים גס
קוקוס טחון (לציפוי)
אופן הכנה
- מרפדים תבנית בניילון נצמד או בנייר אפייה ומניחים בצד.
- שמים את הגזרים בסיר קטן, מוסיפים את המים, מבשלים על אש בינונית עד לריכוך מלא ומסננים.
- מעבדים את הגזרים הרכים בבלנדר או במעבד מזון למחית.
- מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים את הסוכר, הדבש והתבלינים ומערבבים היטב בכף עץ.
- מבשלים על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עד התאדות הנוזלים. כשכמעט אין נוזלים, מוסיפים את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב. התערובת קשה מאוד לערבוב, אבל כדאי להתעקש עד לפיזור אחיד של הקורנפלור והיעלמות הגושים. תוך כדי הערבוב, מוסיפים גם את הפיסטוקים הקצוצים.
- מפזרים את הקוקוס על התבנית, משטחים מעליו את התערובת ומיישרים. בוזקים קוקוס מעל ומכניסים את התבנית למקרר, לכמה שעות עד להתגבשות הממתק. פורסים לפני ההגשה ומגישים קר.
בא לכם לטעום לפני שאתם מכינים? אתם מוזמנים להגיע ליריד האוכל הטורקי ולטעום ממנו יחד עם מאכלים מסורתיים נוספים. היריד יתקיים ב-26.11 בין השעות 16:00-22:00 במתחם התחנה בירושלים וב-27.11 באותן השעות במתחם התחנה בתל אביב (נווה צדק). הכניסה חופשית.