
רולדת טירמיסו (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
12 מנות
- 4 חלמונים
- 4 כפות סוכר
- 1/4 1 כוסות (300 גרם) גבינת מסקרפונה
- מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
- 1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
- 1 כף ברנדי
- 24 בישקוטי
- אבקת קקאו לפיזור
אופן ההכנה
- מניחים קערת נירוסטה על סיר שבו מעט מים רותחים (בן מארי). שמים בה את החלמונים והסוכר ומקציפים כ-6 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה, בהירה וחמימה. מורידים את הקערה מהסיר.
- מוסיפים לקערה את המסקרפונה ומקציפים עד להטמעה.
- מקציפים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה ומקפלים לקציפת החלמונים והגבינה. מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר.
- ממיסים את אבקת הקפה ב-1/2 1 כוסות מים רותחים. מקררים מעט, מוסיפים את הברנדי ומעבירים לקערה רחבה.
- מרפדים מגש גדול בניילון נצמד. טובלים את הבישקוטי בקפה ומניחים אותם במגש בשתי שורות צמודות, שבכל אחת מהן 12 עוגיות. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-4 שעות.
- מסירים את הניילון העליון ומפזרים אבקת קקאו על הבישקוטי. מזלפים את הקרם לאורך החיבור בין שתי שורות הבישקוטי (אפשר לשמור קצת מהקרם לקישוט).
- מרימים בעזרת הניילון את הבישקוטי משני הצדדים, וסוגרים מעל הקרם. מהדקים בעדינות. מסירים את הניילון בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים אבקת קקאו ומקשטים בקרם ששמרנו בצד.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג תיק אוכל