שוקולד, וניל או תפוז: 5 קינוחי פודינג ביתיים ללא טיפת אבקת אינסטנט

פודינג הוא אחד התענוגות הכי טעימים שיש: אפשר לאכול אותו חם או קר, כשלעצמו או במעטפת בצק, ולא פחות חשוב: הוא קל להכנה (ויש לכם את כל המרכיבים במטבח!)

מיני טארטלטים עם פודינג תפוז  (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
מיני טארטלטים עם פודינג תפוז (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

פודינג ביתי – בלי אף טיפה של אבקת אינסטנט – הוא אחד מהתענוגות הנעימים ביותר שיש. קל מאוד להכין, אפשר לאכול אותו כשלעצמו או בתוספת מעטפת בצק טעימה.

 

 

אז מתי אוכלים פודינג?

  • שהוא טרי וחם
  • לאחר כשעה, כשהוא פושר ונעים
  • לאחר שעתיים, כשהוא בטמפרטורת החדר
  • במשך 3 ימים, כשהוא צונן מהמקרר
  • וגם כשהוא קפוא! (כן, מדובר בארטיק – לא קרטיב! – משובח. הקפיאו אותו בכוסות או בתבניות והוא ישמח אתכם גם בעוד חודש).

 

 

פודינג לכ־ו־ל־ם!

נמנעים מגלוטן? כל הפודינגים שלפניכם יכולים להיות נטולי גלוטן, ראו במתכונים.

טבעונים? דלגו על החלמונים, המירו את השמנת/חלב בחלב צמחי והקטינו את כמות הסוכר ל־70% מהכמות במתכון המקורי.

אוכלים פליאו? השתמשו בשמנת מתוקה והמתיקו בעזרת דבש או מייפל, לפי הטעם.

נמנעים מסוכר? השתמשו בתחליפים (ובשוקולד ללא סוכר, כשיש צורך בכך)

 

פודינג שוקולד עם קצפת

 

פודינג שוקולד עם קצפת (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
    פודינג שוקולד עם קצפת(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

     

    כן, כן, זו הגרסה הביתית המענגת למעדן בנוסח "מילקי".

     

     

    המרכיבים

     (8 מנות)

     

    לפודינג

    • 4 חלמונים
    • 2/3 כוס סוכר
    • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 15% או 1 כוס חלב
    • 2 כוסות חלב
    • 3 כפות קמח או קורנפלור
    • 2 כפות אבקת קקאו
    • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
    • 1/8 כפית מלח

     

    להגשה

    • 1 מכל שמנת מתוקה לקצפת
    • 1 כף אבקת סוכר
    • פירות טריים (פטל, בננות, תותים, מנגו וכדומה, לפי הטעם)

     

    ההכנה

    1. הפודינג: שמים בסיר את החלמונים והסוכר וטורפים. מוסיפים את השמנת (או החלב) וכוס וחצי מהחלב וטורפים. שמים בקערה נפרדת את הקמח או הקורנפלור והקקאו, מוסיפים את חצי כוס החלב הנותרת וטורפים היטב. מוסיפים לסיר וטורפים. מוסיפים את השוקולד והמלח ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה כ־7 דקות, תוך ערבוב, עד שמתקבל מרקם דייסתי אחיד. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

    2. ההגשה: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.

    3. מחלקים את הפודינג בין קערות הגשה, מניחים קצפת ופירות ומגישים.

     

     

    גביעי בצק במלית פודינג קפה

    גביעי בצק במלית פודינג קפה (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
      גביעי בצק במלית פודינג קפה(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

       

      רוצים להכין רק פודינג? אין שום בעיה. הכמויות שבמתכון מספיקות ל־8 מנות.

       

       

      המרכיבים

      (24 יחידות)

       

      לפודינג

      • 4 חלמונים
      • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
      • 1/8 כפית מלח
      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 15% או 1 כוס חלב
      • 1 כוס (240 מ"ל) קפה צונן, מ־1 קפסולת אספרסו, או 1 כף אבקת קפה נמס או 1 כף קפה שחור (יש לסנן)
      • תוכן מ־1 מקל וניל או 1 כפית מחית וניל איכותית, או 2 כפיות תמצית וניל
      • 1 כוס חלב
      • 4 כפות קמח או קורנפלור

       

      לגביעים

      • 24 עלי סיגר, מופשרים (להשיג במקפיאים ברשתות השיווק)
      • 50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת ומצוננת
      • אבקת סוכר
      • 50 גרם שוקולד לבן, מומס
      • 30 גרם פיסטוקים, בוטנים או אגוזי לוז, קלויים וגרוסים

       

      ההכנה

      1. הגביעים: מחממים את התנור ל־180 מעלות ומכינים תבנית.

      2. עוטפים בנייר אפייה גלילים או גביעי מתכת ייעודיים (להשיג בחנויות למוצרי אפייה) או שמעצבים גלילים בעזרת רדיד אלומיניום ועוטפים אותם בנייר אפייה.

      3. פורשים עלה סיגר על משטח העבודה ומברישים מחצית ממנו בחמאה. בוזקים על החמאה אבקת סוכר. מקפלים את מחצית הסיגר הריקה על המרוחה. עוטפים בעלה את הגביע ומניחים בתבנית. מכינים כך את כל הכמות.

      4. אופים כ־15 דקות, עד שהגביעים משחימים. מוציאים ומצננים.

      5. ממסים בזהירות את השוקולד הלבן (במיקרוגל או בסיר אדים כפול). מפזרים בכלי נפרד את הפיסטוקים הגרוסים. טובלים את שולי הגביעים בשוקולד המומס ומעבירים לטבילה באגוזים. מניחים בצד (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור בכלי סגור במקרר).

      6. הפודינג: שמים בסיר את החלמונים והסוכר וטורפים. מוסיפים את המלח, השמנת (או החלב), הקפה, הווניל ו־1/2 כוס מהחלב וטורפים. בקערה נפרדת שמים את הקמח (או הקורנפלור) ויתרת החלב וטורפים. יוצקים את הבלילה לסיר וטורפים. מבשלים על להבה בינונית־נמוכה כ־7 דקות, תוך ערבוב, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מסירים מהכיריים ומצננים.

      7. ממלאים את הגביעים בפודינג ומגישים.  

       

      • טיפ: להגשת הפודינג אפשר להשתמש גם בגביעי ופל מוכנים, שאפשר להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המתמחות

       

       

      מיני טארטלטים עם פודינג תפוז

       

      מיני טארטלטים עם פודינג תפוז  (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
        מיני טארטלטים עם פודינג תפוז (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
         

         

        אם רוצים, אפשר להתעלם מקלתיות הבצק ולהכין פשוט פודינג תפוז (הכמויות שבמתכון מספיקות ל־4 מנות). אפשרות נוספת היא להכין עוגת טארט גדולה, בתבנית בקוטר 24 ס"מ.

         

         

        המרכיבים

        (12 יחידות אישיות)

         

        לפודינג

        • 2 חלמונים
        • 1/3 כוס סוכר
        • 1/8 כפית מלח
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 15% או חלב
        • 1 כוס מיץ תפוזים
        • קליפה מגוררת מ־1/2 תפוז
        • 2 כפות קמח או קורנפלור

         

        לקלתיות הבצק

        • 100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
        • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
        • 1 כוס (140 גרם) קמח
        • 1/4 כוס שקדים, טחונים
        • 1/8 כפית מלח
        • 1/2 כפית תמצית וניל
        • 1 חלמון

         

        • אפשרות להגשה: אוכמניות (טריות או מופשרות)

         

        ההכנה

        1. הקלתיות: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד המזון ומעבדים לבצק אחיד.

        2. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה עגול בעובי 1/2 ס"מ. קורצים בבצק עיגולים הגדולים מעט מקוטר התבניות. משמנים את התבניות, מניחים בהן את עיגולי הבצק ומהדקים לבסיס ולדפנות. דוקרים את בסיס הבצק במזלג. מאחסנים במקפיא 30 דקות.

        3. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

        4. אופים את הקלתיות כ־10 דקות, עד שהן זהובות ויבשות. מוציאים ומצננים.

        5. הפודינג: שמים בסיר את החלמונים והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את המלח, השמנת (או החלב) ו־3/4 כוס מהמיץ וטורפים. שמים בקערה נפרדת את הקמח (או הקורנפלור) ואת 1/4 כוס המיץ הנותרת וטורפים. מוסיפים את הבלילה לסיר וטורפים. מבשלים על להבה בינונית־נמוכה כ־7 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהפודינג הופך לדייסה שקשה לערבב. מסירים את הפודינג מהכיריים ומעבירים לכלי נקי. מניחים ניילון נצמד על פני הפודינג עצמו (למניעת התקרשות) ומצננים קלות. מעבירים למקרר ומצננים שעתיים לפחות.

        6. הרכבת המנה: ממלאים את הקלתיות בפודינג (מומלץ בעזרת שק זילוף), אם רוצים – מעטרים באוכמניות ומגישים.

         

        קרפ קרמל

         

        מיני טארטלטים עם פודינג תפוז  (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
          מיני טארטלטים עם פודינג תפוז (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

           

          מובן שאפשר להכין רק את הפודינג (הכמויות במתכון מספיקות ל־8 מנות) ולהתענג עליו בעזרת לא יותר מכפית.

           

           

          המרכיבים

          (15-12 יחידות)

           

          לפודינג

          • 4 חלמונים
          • 3/4 כוס סוכר חום
          • 1/2 כפית קינמון טחון
          • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 15% או 1 כוס חלב
          • 2 כוסות חלב
          • 4 כפות קמח או קורנפלור
          • 1/8 כפית מלח

           

          לקרפ

          • 4 ביצים
          • 1/4 2 כוסות חלב
          • 2 כפות סוכר
          • 45 גרם חמאה, מומסת
          • 1/8 כפית מלח
          • 2 כוסות קמח לבן (אפשר להמיר כוס אחת בקמח כוסמת או כוסמין)
          • להגשה: ריבת חלב, אגוזי פקאן או לוז קלויים

           

          ההכנה

          1. הפודינג: שמים בסיר את החלמונים והסוכר וטורפים. מוסיפים את הקינמון, השמנת (או החלב) ו־1/2 1 כוסות מהחלב וטורפים. בקערה נפרדת, טורפים את הקמח (או הקורנפלור) והמלח עם יתרת החלב. מעבירים לסיר וטורפים היטב. מבשלים על להבה בינונית־נמוכה כ־7 דקות, תוך ערבוב, עד שמתקבלת דייסה שכמעט קשה לערבב. מסירים מהכיריים ומצננים.

          2. הקרפים: טורפים את הביצים, מוסיפים את החלב, הסוכר, החמאה והמלח וטורפים שוב. מוסיפים את הקמח וטורפים לבלילה אחידה (אפשר לעשות זאת גם במעבד מזון).

          3. מחממים מחבת בקוטר 24-20 ס"מ ומשמנים אותה. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטלטלים כך שהבלילה תכסה את כל שטח המחבת. מטגנים כדקה, עד שהקרפ מזהיב. הופכים ומטגנים כמה שניות נוספות. מעבירים לצלחת וממשיכים להכין כך קרפים מיתרת הבלילה (אפשר להכין עד יומיים מראש ולאחסן במקרר).

          4. הרכבת המנה: אם ריבת החלב מוצקה, מחממים אותה קלות (במיקרוגל). מורחים על מחצית הקרפ פודינג בנדיבות ומקפלים אותו לשניים. מורחים שוב פודינג על מחצית ממנו ומקפלים פעם נוספת. מזלפים מריבת החלב, מפזרים אגוזים ומגישים מיד.

           

          פודינג וניל עם פירות מיובשים בברנדי

           

          פודינג וניל עם פירות מיובשים בברנדי  (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
            פודינג וניל עם פירות מיובשים בברנדי (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

             

             

            ילדים יכולים ליהנות מהפודינג עם שברי עוגיות, פירות או שוקולד צ'יפס, ואתם מוזמנים ליהנות מתוספת מתוחכמת וטעימה של פירות באלכוהול.

             

             

            המרכיבים

            (8 מנות)

             

            לפודינג

            • 4 חלמונים
            • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
            • 1/8 כפית מלח
            • תוכן מ־1 מקל וניל או 1 כפית מחית וניל איכותית, או 2 כפיות תמצית וניל
            • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 15% או 1 כוס חלב
            • 2 כוסות חלב
            • 4 כפות קמח או קורנפלור

             

            לפירות בברנדי

            • 8 שזיפים מיובשים, מגולענים
            • 8 משמשים מיובשים
            • 1/4 כוס חמוציות
            • 1 כוס מים
            • 1/3 כוס סוכר
            • 4 כפות ברנדי או משקה רום

             

            ההכנה

            1. הפירות: שמים את הפירות, המים והסוכר בסיר ומבשלים כ־15 דקות בסיר גלוי על להבה בינונית, עד שהסוכר נמס, הפירות מתרככים ומחצית מכמות המים התאדתה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

            2. מוסיפים את הברנדי ומערבבים. מאחסנים במקרר עד לשימוש (עד שבועיים).

            3. הפודינג: שמים בסיר את החלמונים והסוכר וטורפים. מוסיפים את המלח, הווניל והשמנת (או החלב). מוסיפים כוס וחצי מהחלב וטורפים. בכלי נפרד, טורפים את חצי כוס החלב הנותרת עם הקמח או הקורנפלור. יוצקים את הבלילה לסיר וטורפים.

            4. מניחים את הסיר על להבה בינונית ומבשלים, תוך ערבוב, כ־7 דקות, עד שנוצר פודינג סמיך שנראים בו סימני ערבוב. מסירים מהכיריים. אם רוצים, מניחים לצינון.

            5. הרכבת המנה וההגשה: מחלקים את הפודינג לקעריות, מוסיפים מהפירות ומהסירופ ומגישים.

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד