ללגום כתום בסוף היום: מרק בטטה ומרק דלעת פשוטים לארוחת הערב

דפנה אוסטר מיכאל מגישה שני מתכונים עשירים אבל לא מסובכים למרקים הכתומים הפופולריים, עם גרסאות שיתאימו גם לאוהבי שמנת וגם לטבעונים

דפנה אוסטר מיכאל

|

21.11.17 | 11:27

מרק קרם דלעת פשוט (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרק קרם דלעת פשוט (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרק כתום עם שמנת

 

מרק שמורכב מכל הדלועים שיש בסופר - דלעת רגילה, דלורית ודלעת ערמונים (כשאין דלעת ערמונים, אני מחליפה אותה בבטטה). כולן נכנסות לתנור לאפייה קצרה, שמוציאה מהן טעמים נהדרים.

 

מרכיבים

כ-5 מנות

 

  • 1/2 ק"ג דלעת (לפני קילוף)
  • 1 דלורית בינונית
  • 2 דלעות ערמונים או 1 בטטה בינונית
  • 25 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 כרשה קטנה, קצוצה (החלק הלבן בלבד)
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • להגשה: חופן גרעיני חמנייה, שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את הדלעת לחתיכות גדולות, חוצים את הדלוריות לאורכן, וחותכים את דלעות הערמונים לפרוסות עבות (אם משתמשים בבטטה, פורסים אותה גס). מנקים מזרעים וסיבים.
  3. משטחים את הירקות בתבנית בשכבה אחת (אין צורך לתבל) וצולים בתנור כ-30 דקות, עד לריכוך. מקררים מעט, מקלפים וחותכים לקוביות.
  4. מחממים בסיר את החמאה ומטגנים את הבצל והכרשה עד שהם הופכים לשקופים. מוסיפים את הירקות הצלויים ומים עד כיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ-30 דקות.
  5. טוחנים את המרק למחית חלקה ומוסיפים את השמנת והתבלינים.
  6. ההגשה: קולים קלות את גרעיני החמנייה במחבת ללא שמן, עד שהם מעלים ניחוח נעים. מחלקים את המרק לקעריות ומקשטים כל קערית בגרעיני חמנייה ובמעט שמנת מתוקה.

 

 

מרק בטטה קרמי

 

את המרק הזה אפשר להכין בגרסה פרווה או חלבית – שתי האפשרויות מפורטות במתכון.

 

מרק בטטה קרמי (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    מרק בטטה קרמי(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    5 מנות

     

    • 1 כף שמן זית או 1 כף חמאה
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 1 כרשה בינונית, קצוצה (החלק הלבן בלבד)
    • 1 ק"ג בטטות, קלופות
    • מעט אגוז מוסקט
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • אפשרות: 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת לבישול או קרם קוקוס
    • להגשה: חופן גרעיני חמנייה, חופן עירית קצוצה

     

    אופן ההכנה

    • מחממים את השמן (או החמאה) בסיר כבד ומטגנים את הבצל והכרשה עד שהם הופכים לשקופים.
    • מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים מים עד כיסוי ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-30 דקות.
    • טוחנים את המרק למחית חלקה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. אם רוצים, מוסיפים 1/4 כוס שמנת לבישול או קרם קוקוס.
    • ההגשה: קולים קלות את גרעיני החמנייה במחבת ללא שמן, עד שהם מעלים ניחוח נעים. מחלקים את המרק לקעריות ומקשטים כל קערית בגרעיני חמנייה ובעירית קצוצה.

     

    _______________________________________________________

     

    ויש גם שלושה מרקי עדשים מיוחדים. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים

     

      (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (6 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג