לשימוש בכתבה בלבד פסטה עם פסטו אבוקדו
                                                            (פסטה ברוטב פסטו-אבוקדו)
                                                        
                                                    
                                                מרכיבים
2 מנות
- 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה
 - 1 אבוקדו בשל, קלוף ומגולען
 - מיץ מ-1/2 לימון
 - 4 כפות מים
 - חופן צנוברים
 - 1 כפית ממרח פסטו (קנוי או ביתי)
 - חופן עלי בזיליקום טריים
 - מלח
 - פלפל שחור גרוס
 - לקישוט: עירית קצוצה, צנוברים (או קשיו, או בוטנים) קלויים קלות במחבת ללא שמן
 
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה במי מלח, לפי הוראות היצרן.
 - בינתיים, מכינים את הרוטב: שמים בקערת מעבד המזון (או משתמשים בבלנדר מוט) את האבוקדו, מיץ הלימון, המים והצנוברים וטוחנים כדקה למחית חלקה. מוסיפים את הפסטו, הבזיליקום והתבלינים וטוחנים כמה שניות.
 - מסננים את הפסטה המוכנה, מעבירים לקערה ומוסיפים את הרוטב. מערבבים ומחלקים לצלחות. מקשטים בנדיבות בעירית ובצנוברים.
 
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"