פסטה ברוטב פסטו-אבוקדו שמוכן ב-10 דקות עבודה

מוסיפים לבזיליקום חבר ירוק נוסף – אבוקדו (!) – ומקבלים תוך רגע רוטב קרמי בלי טיפה של שמנת, שמכיל הרבה דברים בריאים ומתאים גם לטבעונים

דפנה אוסטר מיכאל

|

19.11.17 12:55

לשימוש בכתבה בלבד פסטה עם פסטו אבוקדו
לשימוש בכתבה בלבד פסטה עם פסטו אבוקדו (פסטה ברוטב פסטו-אבוקדו)

מרכיבים

2 מנות

 

  • ‭1/2‬ חבילה (‭250‬ גרם) פסטה
  • 1 אבוקדו בשל, קלוף ומגולען
  • מיץ מ-‭1/2‬ לימון
  • 4 כפות מים
  • חופן צנוברים
  • 1 כפית ממרח פסטו (קנוי או ביתי)
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לקישוט: עירית קצוצה, צנוברים (או קשיו, או בוטנים) קלויים קלות במחבת ללא שמן 

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה במי מלח, לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים, מכינים את הרוטב: שמים בקערת מעבד המזון (או משתמשים בבלנדר מוט) את האבוקדו, מיץ הלימון, המים והצנוברים וטוחנים כדקה למחית חלקה. מוסיפים את הפסטו, הבזיליקום והתבלינים וטוחנים כמה שניות.
  3. מסננים את הפסטה המוכנה, מעבירים לקערה ומוסיפים את הרוטב. מערבבים ומחלקים לצלחות. מקשטים בנדיבות בעירית ובצנוברים.

 

  • עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד