חמאת שקדים ואגוזים
ביתית עם וניל אמיתי

זה טעים וזול יותר מלקנות – וממש לא מסובך: אורלי חרמש מסבירה איך להכין בעזרת מעבד מזון בלבד ממרח טבעי ובריא

אורלי חרמש

|

16.11.17 | 21:28

חמאת שקדים ואגוזים ביתית (צילום: אורלי חרמש)
חמאת שקדים ואגוזים ביתית (צילום: אורלי חרמש)
אני מאוד אוהבת חמאות שקדים ואגוזים. פעם נהגתי לקנות אותן בחנויות הטבע, אבל מאז שגיליתי כמה קל להכין אותן עברתי לייצור עצמי. זה לא רק יותר טרי וטעים, אלא גם זול יותר.

 

אני אוהבת להשתמש בכמה סוגי אגוזים ושקדים (זה מקל על הטחינה ומוסיף טעם) ומוסיפה תמצית מווניל אמיתי ומעט מלח. ואם בא לי קצת מתוק, אני מוסיפה בנפרד.

 

מרכיבים

כ-500 גרם

 

  • 250 גרם שקדים
  • 250 גרם אגוזי פקאן או לוז
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית או גרגירים ממקל וניל אחד
  • אפשרות: 1/4 כוס דבש, סילאן, סירופ מייפל או סירופ אגבה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מפזרים את השקדים והאגוזים בתבנית וקולים 15-10 דקות, עד שהם מזהיבים ומפיצים ניחוח נעים. מצננים כ-5 דקות. אם משתמשים באגוזי לוז, מסירים מהם את הקליפה.
  3. מעבירים את השקדים והאגוזים למעבד מזון ומוסיפים את המלח והווניל. מעבדים 5 דקות, עד שמתקבלת מחית גסה. מניחים למעבד המזון לנוח כ-10 דקות, ולאחר מכן מעבדים כמה דקות נוספות, עד שמתקבלת מחית חלקה במרקם של טחינה גולמית. אם לא מתקבלת מחית חלקה לאחר 5 דקות של עיבוד, מכבים את מעבד המזון ונותנים לו לנוח 10 דקות לפני שממשיכים.
  4. טועמים, מוסיפים לפי הצורך מלח או ממתיק, ומערבבים.
  5. מעבירים את החמאה לצנצנת נקייה (רצוי שתהיה מעוקרת) ושומרים במקרר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג